Нишанио псе, погодио рођака

Нишанио псе, погодио рођака 14.02.2018 11:17 | Невена Бунић

Велика Кладуша - Е. Карајић (31) испитан је због сумње да је ловачком пушком тешко ранио рођака Е. Карајића (37) испред своје куће у мјесту Трнови код Велике Кладуше.

Све се десило у понедјељак, а одмах након рањавања, по позиву рањеног, на лице мјеста дошла је полиција и испитала млађег Карајића. Наводно је тридесетједногодишњак био изнервиран што му пси стално долазе пред кућу. Пуцњем је хтио да их отјера, па је грешком ранио рођака у поткољеницу. По повријеђеног је дошла екипа хитне помоћи која га је превезла до болнице у Бихаћу. Из Министарства Унско-санског кантона су, наводећи иницијале, рекли да је Карајић испитан, а од њега је одузето оружје.

- Након детаљне истраге и утврђивања свих чињеница, против Е. К. ће бити поднесен извјештај Кантоналном тужилаштву због кривичног дјела изазивање опште опасности - рекла је портпарол Министарства Снежана Галић.

Прије само двије седмице по истом сценарију рањена је Н. Г. (34) када ју је хицем из ваздушне пушке грешком погодио комшија Мујо Реyић (41) испред куће у Голубовићима код Велике Кладуше. Случај је полицији пријавила радница Дома здравља у Великој Кладуши гдје је жена збринута. Наводно је Мујо пуцао на псе луталице који су му напали стадо оваца, па је грешком погодио комшиницу која се налазила стотинак метара од њега. Погођена жена је лакше рањена у леђа.

Случајеви у којима хици намијењени животињама заврше ненамјерним рањавањем људи нису заобишли ни друге градове. Тако је прије само два мјесеца ухапшен ловац Младен Л. (21) из Козарске Дубице због сумње да је током лова ранио Ђ. О. (42) и његову малољетну кћерку Е. О. (9). Отац и дјевојчица су шетали шумом у мјесту Млинарице код Козарске Дубице у близини мјеста на којем су чланови Ловачког удружења "Јелен" ловили дивље свиње, патке и лисице, а Младен је био међу њима. Он је грешком упуцао дјевојчицу и њеног оца.

Општина

У општини Велика Кладуша кажу да им се грађани нису жалили на већи број паса луталица.

- Прошле године отворили смо азил за псе, и тиме је број луталица смањен за половину. Проблем је што они долазе из других општина. Наравно да нико нема право да пуца на псе, то је случај за полицију, не за нас - рекао је надлежни у Служби за грађење, мјесне заједнице, комуналне послове и екологију Сулејман Силић.

Општина

У општини Велика Кладуша кажу да им се грађани нису жалили на већи број паса луталица.

- Прошле године отворили смо азил за псе, и тиме је број луталица смањен за половину. Проблем је што они долазе из других општина. Наравно да нико нема право да пуца на псе, то је случај за полицију, не за нас - рекао је надлежни у Служби за грађење, мјесне заједнице, комуналне послове и екологију Сулејман Силић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица