Nišanio divljač, a ranio oca i kćerku

Nebojša Tomašević
Nišanio divljač, a ranio oca i kćerku

Kozarska Dubica - Lovac Mladen L. (21) iz Kozarske Dubice uhapšen je zbog sumnje da je hicima iz lovačke puške tokom lova ranio Đ. O. (42) i njegovu maloljetnu kćerku E. O. (9) koji su šetali šumom u mjestu Mlinarice kod Kozarske Dubice, saznaje "Glas Srpske".

Sve se desilo u ponedjeljak u popodnevnim časovima u blizini mjesta na kojem su članovi Lovačkog udruženja "Jelen" lovili divlje svinje, patke i lisice. Mladen je član ovog udruženja. Prema informacijama iz policije, Đ. O. je nakon ranjavanja zbrinut u Opštoj bolnici Gradiška, a djevojčica je prevezena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje zadržana.

Izvor blizak istrazi je kazao da je lovac Mladen L. pucao jer je mislio da gađa neku divlju životinju.

- On je navodno čuo šuštanje u šumi i opalio je iz puške misleći da je divlja svinja ili lisica. Nažalost, na drugoj strani nišana su bili šetači, otac i kćerka, koje je ranio. Lovac je nakon ranjavanja otišao sa mjesta lova, ali ga je ubrzo policija pronašla. Još se ne zna da li je pobjegao ili nije ni znao šta je napravio - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Predsjednik LU "Jelen" iz Kozarske Dubice Slobodan Borojević kazao je da će nakon što dobiju informacije od policije pokrenuti disciplinski postupak protiv lovca da se utvrdi zašto se dogodio ovaj incident.

- Za sada znamo da se sve desilo za vrijeme lovnog dana i lovci su išli u lov na lisice, divlje svinje i patke. Iako naš lovac Mladen nije do sada imao problema i nije kažnjavan, smatramo da su neopreznost i nepažnja krivi za sve. Ovo je, nažalost, dokaz da nedostaje obuka lovaca i da pojedinci ponekad ne gledaju u šta pucaju - kazao je Borojević.

U Policijskoj upravi Prijedor su, navodeći inicijale osumnjičenog, kazali da Mladena L. terete za izazivanje opšte opasnosti.

- Policiji je prvo 25. decembra prijavljeno da su u Mlinaricama kod Kozarske Dubice ranjeni Đ. O. i maloljetno lice. Pokrenuta je istraga, tokom koje je utvrđeno da je pomenute ranio lovac M. L. tokom lovnog dana. On je ubrzo pronađen i ispitan na ove okolnosti - kazali su u PU Prijedor i dodali da ne mogu otkrivati više detalja jer istraga traje.

Životi nisu ugroženi

Saznajemo da je Đ. O. ranjen u stomak, a njegova kćerka E. O. u leđa, ali, na sreću, oni nisu životno ugroženi.

U Opštoj bolnici Gradiška, gdje smješten Đ. O, kažu da je on operisan i da je njegovo trenutno stanje stabilno, ali je zadržan na intenzivnoj njezi. Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske saopštili su da je djevojčica E. O. smještena na dječiju hirurgiju.

- Pacijentkinja E. O. je zadobila povrede leđa i operisana je, a njeno zdravstveno stanje za sada je stabilno. Ostaje na daljem liječenju - navedeno je u saopštenju UKC-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana