Није платила вожњу од Брисела до Добоја

Небојша Томашевић
Није платила вожњу од Брисела до Добоја

Добој - Добојка Сабина П. пријављена је полицији због сумње да је преварила за 4.470 евра белгијског таксисту Абделмјида Алоусија, који ју је довезао из Брисела у Добој.

Она је у такси возило фирме "Еаглесџпресе" ушла на жељезничкој станици у Бриселу и затражила да је вози до Добоја. Таксисти је за вожњу дугу 1.533 километра дала капару од 260 евра и обећала да ће остатак дуга платити њена кћерка у Добоју. Договорена укупна цијена превоза била је око 4.730 евра.

- Међутим, по доласку у Добој осумњичена у стану није затекла кћерку, која је наводно требало да исплати остатак дуга. Сабина П. је тада таксисти казала да јој кћерка живи у Америци и да је требало да буде у стану, али не зна зашто је нема. Затим му је предложила да сви заједно оду у полицију и пријаве случај  јер нема новца да плати за превоз, што су и учинили - наведено је у саопштењу ЦЈБ Добој.

Додали су да ће против осумњичене након документовања  овог случаја надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај  који ће је теретити за дјело које је починила.

Извор близак истрази казао је да је Сабина у полицији тврдила да јој није била намјера да превари таксисту. Казала је да јој је кћерка обећала платити тај пут, а да она нема новаца да то сама исплати. Истакла је да не зна зашто се њена кћерка није појавила. Према незваничним информацијама, Сабина има и држављанство Сједињених Америчких Држава, а у Добоју има пријављено пребивалиште. 

Бањалучки таксисти су увјерени да је Сабина успјела да на овакав начин превари белгијског таксисту јер се они не срећу са сличним преварама.

Предсједник такси удружења "Идеал" Слободан Зрнић казао је да се од оваквих превара тешко заштитити.

- Увијек мораш да будеш на опрезу како не би остао кратких рукава. На овакве даље релације најбоље је узети унапријед новац или бар пола ако је то могуће. Тај таксиста јој је вјеровао, а и дала му је капару. Вјерујем да њих овако не варају, па није ни слутио да му неће бити плаћено за вожњу - казао је  Зрнић.

Цијена

Цијена коју је Сабина П. требало да плати белгијском таксисти за вожњу од Брисела до Добоја много је виша од оне коју би наплатили наши таксисти.

Предсједник такси удружења "Идеал" из Бањалуке Слободан Зрнић каже да би за ту вожњу наши таксисти наплатили око 1.500 марака.

- На удаљеније релације цијена се наплаћује углавном по марку за километар. Ако је нека баш даља релација, ту се може и договарати о нешто мањој цијени - казао је Зрнић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана