Nezadovoljna mušterija kablom pokušala da udavi dispečerku

Nebojša Tomašević
Nezadovoljna mušterija kablom pokušala da udavi dispečerku

Banjaluka - Policija je uhapsila Dejana Kneževića (28) iz Banjaluke zbog sumnje da je pretukao i pokušao da telefonskim kablom udavi dispečerku iz udruženja „Banjalučki taksi“ samo zato što nije poslala vozilo na adresu na koju je tražio.

Sve se desilo u subotu uveče oko 18.20 časova, a policija je nekoliko časova kasnije, efikasnom akcijom, uspjela da uhapsi nasilnika koji je bio u bjekstvu.

Predsjednik udruženja „Banjalučki taksi“ Dragan Purišić je kazao da je nasilnik dispečerku tukao i nogama i rukama, te da je ona zadobila povrede.

- On je toga dana zvao „Banjalučki taksi“ i tražio da vozilo dođe po njega u Majevičku ulicu. S obzirom na to da je to klijent s kojim smo imali ranije problema, vozilo mu nije poslato. Kada mu nije došlo vozilo, razljutio se i nekako došao do naših kancelarija, te napao radnicu. Po ulasku je udario pesnicom i oborio na tlo, te bacio na radijator i udarao nogama. To mu nije bilo dovoljno, pa je zgrabio telefonski kabl i počeo da je davi njime - kazao je Purišić.

Istakao je da se radnica, koja je sva izudarana, spasila kada je uspjela da pritisne taster za obavještavanje taksista u slučaju neke nepoželjne situacije, pa je nasilnik pobjegao.

- Znao je da ima malo vremena dok ne dođu taksisti, pa je brzo pobjegao. Kada je zvao čak se prestavljao kao policijski inspektor da ne bi znali da je on u pitanju - rekao je Purišić.

U Policijskoj upravi (PU) Banjaluka potvrdili su da je ovaj slučaj prijavljen u subotu i da su nasilnika uhapsili oko 22 časa toga dana.

- Odmah nakon prijave događaja policija nije imala identitet osumnjičenog, ali je on brzom istragom uspješno otkriven i uhapšen. Riječ je o D. K. iz Banjaluke, kome se na teret stavlja pokušaj ubistva. Policija ja obavila uviđaj, a sve dalje mjere i radnje biće preduzimane po instrukciji dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - kazala je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Problematičan

Dragan Purišić je kazao da je osumnjičeni Dejan Knežević i ranije pravio probleme vozačima i radnicima tog taksi udruženja.

- Vrijeđao je naše radnice i nekorektno se ponašao prema vozačima. Zbog toga smo njegov broj i blokirali da znamo o kome se radi. Ranije nije pravio ovakve incidente i napadao - kazao je Purišić i dodao da su napadi i vrijeđanja česta pojava tokom rada taksista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana