Nesvakidašnji incident u Gradišci: Terencem polupao devet auta i povrijedio dječaka

Milan Vujić
Nesvakidašnji incident u Gradišci: Terencem polupao devet auta i povrijedio dječaka

Gradiška - Aleksandar Dragić (21) iz Gradiške uhapšen jer je vozeći terenac "grand čiroki" namjerno polupao devet vozila i tom prilikom lakše povrijedio četrnaestogodišnjeg dječaka ispred kafe bara "Tvins" u gradiškom naselju Žeravica.

Tom prilikom priveden je i državljanin Austrije Tomas Vilnauer iz Beča koji je bio u društvu s Dragićem i koji je demolirao unutrašnjost kafe bara "Tvins".

Policija je Austrijanca zatekla na djelu, dok je Dragić pobjegao. Tek nešto kasnije bjegunac je uhapšen u Čatrnji kod Gradiške.

Sve se događalo u noći između nedjelje i ponedjeljaka. Dragić i Vilnauer bili su sa društvom u "Tvinsu" i pili.

- U neka doba oko ponoći došlo je do svađe i naguravanja u društvu. Vilnauer je ustao i počeo da lupa inventar. Dragić je nakon nekog vremena izašao iz kafane, sjeo u džip i počeo njim da udara u vozila na parkingu ispred lokala - kazao je izvor blizak istrazi.

On je dodao da je policija došla nekoliko minuta nakon što je Dragić počeo da divlja automobilom.

- Čim je vidio policiju Dragić je krenuo da bježi, ali je terencem sletio u kanal pored puta u Čatrnji pa je tu i uhapšen - rekao je ovaj izvor "Glasa Srpske".

Očevici događaja su ispričali da je bilo jezivo gledati kako mladić džipom se zalijeće i udara u druge automobile.

- Bili smo u lokalu kada se začuo jak udar, pogledali smo i vidjeli džipa kako kao u filmovima udara u parkirane  automobile po parkingu. Poslije smo čuli da je taj mladić navodno htio da džipom uleti u kafić gdje je bilo pedesetak ljudi. Srećom ubrzo je stigla policija pa je on pobjegao - kazao je jedan od očevidaca ne želeći da se predstavi.

Mještani Gradiške kažu da i Dragić i Vilnauer borave u inostranstvu i povremeno dolaze u BiH.

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti su kazali da su o ovom događaju obaviješteni  juče dvadeset minuta iza ponoći.

- Policija je na licu mjesta zatekla T. V. iz Beča koji je remetio javni red i mir pa je uhapšen. Utvrđeno je da je s njim bio A. D. koji je vozeći džip polupao devet automobila i lakše povrijedio četrnaestogodišnjaka, a zatim pobjegao. Uhapšen je u Čatrnji gdje sletio s vozilom - kazali su u policiji koja nije saopštila na koji način je došlo do povrede dječaka.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naredio da se pokrene istraga u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja. Iz policije i Tužilaštva nije saopšteno da li su mladići zadržani ili pušteni da se brane sa slobode.

Oštećeni

Vlasnik "opel astre" Dragiša Smiljanić kaže da je njegov automobil uništen.

- Kada je Aleksandar Dragić izašao iz lokala prvo je nakon što je sjeo u džip samo  turirao vozilo. Vidjelo se da ne zna gdje će, samo je u jednom trenutku krenuo da lupa automobile. Nekoliko puta je džipom udario u moj auto i sav lim zgužvao. Zatim je udario u "pasat", "golf" i još neka vozila.  Potom se zabio u stub rasvjete i od siline udarca prevrnuo  - ispričao je Smiljanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana