Несвакидашња крађа у Мостару: Лопови опустошили затвор

Сања Амиџић
Несвакидашња крађа у Мостару: Лопови опустошили затвор

Мостар - Полиција интензивно трага за лоповима који су у посљедњих десетак дана са градилишта новог затвора у Мостару украли све што им је дошло под руку.

Крадљивци, који нису бирали шта ће однијети, искористили су то што градилиште Казнено-поправног завода нема чувара, па су тако неометано крали све од алуминијских врата и прозора, кухињских апарата, клима-уређаја па до ситних предмета из мини-кухиње грађевинских радника. Колика је материјална штета причињена овом крађом биће познато након полицијске истраге.

У Министарству унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона јуче су рекли да им је крађа затворског инвентара пријављена из управе КПЗ Мостар.

- Полиција је обавила увиђај, након чега је настављена истрага с циљем проналаска починилаца овог кривичног дјела и расвјетљавања крађе - казали су у мостарској полицији.

Додали су да је инвентар покраден са градилишта који се налази на локацији Јасенице у јужном дијелу града.

Изградња овог затвора, који се простире на 50.000 метара квадратних, почела је 2011. године. У овај објекат, гдје ће бити мјеста за око 420 затвореника, планирано је улагање око 21 милион марака. Завршетак објекта планиран је у року четири године, али због недостатка средстава градња и дан-данас траје.

А да је Мостар постао град гдје су пљачке необичне свједочи и чињеница да је покушана пљачка мртвачнице "Бијели Бријег". Група разбојника упала је у зграду управе ове градске установе која је у склопу мртвачнице и пријетећи оружјем разоружала чувара. Намјера им је била да украду сеф са новцем, али како се на објекту упалио аларм, разбојници су побјегли без плијена.

Слична провала догодила се и 2006. године када је у овај објекат провалио бивши радник како би украо новац. Међутим, и он је тада био осујећен те је из мртвачнице отишао празних шака.

Пљачка банке

Полиција трага за двојицом разбојника који су јуче наоружани упали у Моју банку у Мостару, гдје су разоружали радника обезбјеђења и од радница отели око 3.000 марака. Разбојништво се догодило око 10.30 часова, а према ријечима очевидаца, пљачкашима је ишао на руку и пљусак, јер у том тренутку на улици није било људи. Полиција је након увиђаја наставила истрагу с циљем расвјетљавања ове пљачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана