Nestao Željko Abut iz Šipova, porodica moli za pomoć

nezavisne.com
Nestao Željko Abut iz Šipova, porodica moli za pomoć

Šipovo - Željko Abut (46) iz Šipova nestao je prije osam dana, a posljednji put viđen je u noći između petka i subote, 27. oktobra, u centru Šipova.

Njegova porodica moli za pomoć ili bilo kakav trag koji bi ih odveo do Željka, koji je u posljednje vrijeme imao zdravstvenih problema sa stomakom, zbog čega je išao na terapije u lokalni dom zdravlja.

Željko je na sebi imao farmerke, kožnu jaknu, crni kačket i patike.

Njegova majka Mira Abut kroz suze nam je ispričala da je njen sin nekoliko dana prije nestanka došao s posla sa bolovima u stomaku, zbog čega se javio ljekaru i tri dana je išao na infuzije. Međutim, taj dan pričinjavalo mu se da ga neko uhodi, iako nikada ranije nije imao probleme takve vrste.

“U petak je nakon doručka rekao da ide po rezultate nalaza. Zvala sam ga kasnije da vidim da li je sve u redu, a on mi je rekao da je tu u gradu i da ujutro mora u Jajce na pretrage. Naredni put mi je rekao da ide u policiju prijaviti dvojicu koja ga proganjaju, a kasnije mi je rekao da ih svu trojicu odvodi policija u stanicu”, rekla je očajna majka, koja je najprije pomislila je da je Željko bio u sukobu s nekim, ali se kasnije ispostavilo da je sve umislio i da nije ni bio niti prenoćio u policijskoj stanici.

Kako je saznala, on je naveče ušao u policijski auto i rekao da ga neko uhodi, a isto je rekao i medicinskoj sestri i konobaru, međutim nikoga nije bilo.

“Nazvao je potom taksi da ga vozi u Jezero (susjednu opštinu), ali je taksisti usput rekao da ga vrati i da ga vozi u Baraće. Nekoliko puta je zvao tetka telefonom, ali on to nije čuo, pa ga je taksista vratio u Šipovo i ostavio u centru”, priča očajna majka.

Dodaje da mu se tu gubi svaki trag te moli da im se jave oni koji imaju bilo kakvu informaciju o nestalom Željku na broj 066/028-282 ili da to prijave policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana