Нестали Земунац шверцовао сексуална помагала

Небојша Томашевић
Нестали Земунац шверцовао сексуална помагала

Бањалука - Држављанин Србије Иван Угарковић (37) из Земуна, чији је нестанак пријављен у матичној земљи, ухапшен је у Бањалуци јер је у БиХ незаконито продавао сексуална помагала.

Полиција је Угарковића пронашла у уторак у бањалучком насељу Лауш, гдје имао изнајмљену кућу. Том приликом пронађен је одређени број сексуалних помагала и других предмета које је незаконито увезао, као и неутврђена  количина марихуане.

- Сумња се да су предмети који су пронађени код осумњиченог купљени у Србији и незаконито увезени у БиХ избјегавањем граничне контроле. Осим тих предмета, током претреса су пронађени и фискални рачуни, спискови са цијенама артикала и разне уплатнице - саопштено је из Центра јавне безбједности Бањалука.

Додаје се да осумњиченог терете за неовлашћено бављење одређеним занимањем и фалсификовањем исправе.

Извор близак истрази казао је да је полиција прије неколико мјесеци дошла до информација да се Угарковић налази у Бањалуци и бави незаконитим пословима. На његовом профилу на интернет порталу "олџ.ба" пронашли су доказе да  незаконито продаје разна сексуална помагала.

- Према за сада доступним информацијама, купци артикала из његовог асортимана нису само становници града на Врбасу, већ и из других крајева БиХ. Инспектори су код њега пронашли и уплатнице свих брзих пошта које раде на подручју БиХ и на којима се види да је ова помагала слао и у  друге градове - рекао је овај извор "Гласа Српске".

Додао је да су у Угарковићевом асортиману производа које је нудио били вибратори, лисице за везивање током страствених тренутака, лутке на надувавање и слични производи.

Према  ријечима овог извора, током истраге је утврђено да је Угарковић стално мјесто пребивалишта имао пријављено у Земуну у Србији, а у Бањалуци није био пријављен.

Министарство

Иван Угарковић је послије саслушања у бањалучкој полицији предат надлежним органима Министарства безбједности БиХ. С обзиром на то да у Србији има статус несталог лица, он је смјештен у Теренски центар за странце у Бањалуци. Поменуто министарство обавијестиће органе власти у Србији о његовом проналаску и шта му се ставља на терет. Наредних дана биће донесена одлука да ли ће он бити изручен Србији или ће прво у БиХ да одговара за кривична дјела која је починио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана