Nesreće u Brčkom i Tuzli: Poginula dva vozača

nezavisne.com
Nesreće u Brčkom i Tuzli: Poginula dva vozača

Tuzla, Brčko - Dva vozača poginula su u teškim saobraćajnim nesrećama, koje su se dogodile na području Brčkog i Tuzle, potvrđeno je “Nezavisnim” iz policije.

Sedamdesetjednogodišnji vozač FIAT stila izgubio je u petak ujutru život na regionalnom putu Tuzla - Kalesija. Tragedija se dogodila u 5.45 u naselju Par Selo kod Tuzle.

“U nesreći su učestvovala dva automobila, pežo i FIAT stilo. U ovoj nesreći smrtno je stradao sedamdesetjednogodišnjak iz Tuzle, vozač FIAT-a. Zbog težih povreda na UKC Tuzla prevezena je N.J. (29), koja je upravljala pežoom”, rekli su iz policije, dodajući da se uzrok te nesreće utvrđuje.

Utvrđuju se i okolnosti pod kojima je u četvrtak popodne došlo do tragedije u Brčkom, gdje je, u sudaru, na mjestu poginuo vozač golfa O.F. (51).

Golf se, u blizini staračkog doma u naselju Brka, sudario s renoom, čiji je vozač, kako nam je potvrđeno, povrijeđen.

“Na lice mjesta izašao je mrtvozornik, koji je konstatovao smrt jedne osobe koja je usljed težine sudara dva automobila preminula na licu mjesta”, rekli su iz brčanske policije.

Da li zbog klizavog puta ili zbog drugih razloga, u četvrtak je, širom BiH, zabilježeno još nekoliko težih nezgoda.

U Klašnicama, kod Laktaša, u sudaru su učestvovali ford fokus i kamion, a povrijeđene su dvije osobe - vozač kamiona i suvozač u fordu.

Prema nezvaničnim informacijama, do nezgode je došlo kada je vozač forda podletio pod kamion zbog klizavog kolovoza.

Istog dana na putu Doboj - Modriča, u dobojskom mjestu Kožuhe, oko 19 časova sletio je folksvagen polo, za čijim volanom je bio M.M. (22) iz Doboja.

“U ovoj saobraćajnoj nezgodi M.M. je teško povrijeđen i zadržan je na liječenju u dobojskoj bolnici. Alko-testiranjem je utvrđeno da je imao 1,34 g/kg alkohola u organizmu”, rekli su iz dobojske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana