Несрећа у Скугрићу код Модриче: Дјечак повријеђен у превртању утоваривача

Небојша Томашевић
Несрећа у Скугрићу код Модриче: Дјечак повријеђен у превртању утоваривача

Модрича - Седмогодишњи М. Б. из Модриче тешко је повријеђен када се преврнуо утоваривач на коме је био заједно са возачем Гвозденом Ј. који је прошао без озбиљнијих повреда.

Несрећа се догодила у недјељу око 13 часова у мјесту Скугрић код Модриче. Усљед превртања радне машине дјечак је задобио тешке повреде главе и превезен је у Универзитетски клинички центар Републике Српске у  Бањалуци.

Из добојског Центра јавне безбједности, не откривајући идентитет повријеђених, саопштено је да се несрећа догодила када се утоваривач угасио усред вожње.

- Возач утоваривача Г. Ј. возећи уназад изгубио је контролу над овом радном машином. Она се угасила и преврнула на бок. Тешке повреде задобио је дјечак који је био заједно с возачем у кабини утоваривача - рекли су у добојској  полицији.

Додали су да је у току истрага у циљу утврђивања свих околности несреће и њеног узрока, као и одговорности.

Незванично сазнајемо да је утоваривач власништво дјечакова оца Далибора Б. и да је он у вријеме несреће возилом ишао испред машине.

- Они су тог дана нешто радили утоваривачем и дјечак је наводно изразио жељу да се вози на њему. Отац га је пустио и кренуо аутомобилом испред њих. Узрок превртања машине још није утврђен - рекао је извор близак истрази.

Осим ове несреће јуче ујутро на подручју Цазина погинуо је старац Мехмед Мурић (78) када је "мерцедесом" слетио с пута, а неколико часова раније у саобраћајној несрећи у близини Ливна погинула је Кристина Росић (21) из овог града. Несрећа у којој је погинуо Мурић десила се око пет часова ујутро у селу Тржац код Цазина. У полицији су рекли да узрок несреће и тачан узрок смрти старца нису утврђени и биће познати након истраге. Ливањка Росић живот је изгубила у ноћи између недјеље и понедјељка када су се сударили "пежо" у коме је била сапутник и BMW који је возио Перо Велић (47) из Ливна. За воланом "пежоа" била је Валентина Долић (20). Овом приликом тешко су повријеђени возачи оба возила.

Стабилно стање

Из Универзитетског клиничког центра Републике Српске саопштено је да је седмогодишњи М. Б. задобио прелом лобање.

- Он је примљен на Клинику за дјечију хирургију, али је због тежине повреда пребачен у Службу за неурохирургију. Оперисан је и његово здравствено стање за сада је стабилно - рекли су у УКЦ РС у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана