Nesreća u Kaocima kod Srpca: Otac poginuo, a sin od šoka izazvao nesreću

N. T.
Nesreća u Kaocima kod Srpca: Otac poginuo, a sin od šoka izazvao nesreću

Srbac - Novica Brkić (44) iz Srpca poginuo je juče kada se traktorom prevrnuo u selu Kaoci kod Srpca, a nakon što je saznao za tragediju njegov sin je usljed šoka vozilom izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je lakše povrijeđen, saznaje "Glas Srpske".

Brkić je stradao u ponedjeljak popodne dok je traktorom vadio panjeve u blizini svog dvorišta.

- Traktorom se popeo na uzbrdicu i dok je vukao težak panj došlo je do prevrtanja. Nesrećni čovjek je ispao iz kabine, a traktor je pao na njega i nanio mu smrtonosne povrede. Prevezen je u Dom zdravlja u Srpcu gdje je ubrzo preminuo - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je jedan od Brkićeva dva sina, kada je čuo za tragediju, odmah vozilom krenuo da vidi šta se desilo s ocem.

- Usljed šoka usput je automobilom udario u drugo vozilo na raskrsnici u Srpcu. Tom prilikom lakše je povrijeđen i nije bilo ozbiljnijih posljedica - rekao je ovaj izvor "Glasa Srpske".

U banjalučkom Centru javne bezbjednosti, navodeći inicijale, potvrdili su da je Brkić poginuo u ponedjeljak popodne.

- Ovdje je riječ o nesrećnom slučaju i nema elemenata krivičnog djela - navode u CJB Banjaluka dodajući da nemaju detalja o nesreći sina stradalog traktoriste.

Osim ovog slučaja, juče i u ponedjeljak poginule su dvije osobe u saobraćajnim nesrećama u Sokocu i Rudom. U Sokocu je u ulici Gruje Novakovića poginuo pješak Vojin Petrušić kada ga je udario "golf 5" koji je vozio Aleksandar Z. U Rudom je juče život izgubio vozač "kedija" Izet Baltić kada se sudario s kamionom "daf" koji je vozio G. L. Nesreća se dogodila u mjestu Setihovo kod Rudog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana