Неслана дјечија шала дигла полицију на ноге

Н. Б.
Неслана дјечија шала дигла полицију на ноге

Бањалука - Поруке непримјереног садржаја које су десетогодишњаку из Бањалуке стизале преко "вибера" од особе под називом "Миња краљ", слао је други дјечак, а не педофил, како се првобитно сумњало.

Мајка дјетета које похађа ОШ "Бранко Радичевић" пријавила је да се њеном сину путем "вибера" јавио педофил. Дјечак јој се пожалио да прима поруке од непознатог човјека који се представља као "Миња краљ", након чега је мајка узела телефон и почела дописивање. Прво је мислећи да разговара са дјечаком испитивао да ли има браћу и сестре, да би на крају слао поруке сексуалног садржаја.

Случај је пријавила полицији, а они су реаговали експресно. Испоставило се да се иза имена "Миња краљ" крије други десетогодишњак, који је заједно са родитељима испитан у полицијској станици. Он је признао да је слао поруке, правдајући се да је мислио да пише другару из насеља.

- Утврдили смо да се ради о дописивању двојице десетогодишњака, те да нема елемената кривичне ни прекршајне одговорности - рекли су у Полицијској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана