Непокретну старицу у Добоју ојадили за 1.300 КМ

Небојша Томашевић
Непокретну старицу у Добоју ојадили за 1.300 КМ

Добој - Полиција трага за мушкарцем и женом који су на превару украли 1.300 марака из куће непокретне Заге Ахмић (86) у Буковачким Чивчијама код Добоја.

Из Центра јавне безбједности Добој је наводећи иницијале старице саопштено да им је ову превару пријавио њен комшија 26. августа.

- Према пријави, двије особе су дошле до куће З. А. и затражиле да оду код ње у тоалет. Једна особа јој је понудила на продају гардеробу, док је друга ушла у другу просторију и опљачкала је. Обављен је увиђај и у току је истрага с циљем проналаска починилаца ове тешке крађе - рекли су у ЦЈБ Добој не наводећи више детаља.

Извор близак истрази рекао је да су мушкарац и жена ромске националности у сриједу ујутро покуцали на врата старице Заге Ахмић.

- Старица, која је била на кревету, рекла им је да могу да уђу. Када су ушли, прво је жена ушла у тоалет, а мушкарац ју је чекао. Када се она вратила у просторију гдје је несрећна старица лежала, мушкарац је рекао да и он мора да иде у тоалет. Међутим, умјесто у тоалет, отишао је у собу гдје је извршио преметачину, нашао 1.300 марака и украо их - објаснио је наш саговорник.

Додао је да је жена док је крадљивац тражио новац, запричавала старицу како она не би схватила шта се дешава.

- Жена је старици нудила на продају доњи веш и чарапе. Говорила јој је да је добра роба и да ће јој је дати јефтино. Када се њен саучесник вратио, они су отишли. Старица је тек касније, кад су је посјетиле комшије, схватила да је опљачкана па је позвана полиција. Међутим, лопови су тад већ побјегли из Буковачких Чивчија - рекао је извор близак истрази.

На подручју Добоја током прошле и ове године забиљежено је неколико сличних превара старијих особа. Посљедња је пријављена 17. августа када су двије непознате особе на превару украле 3.000 марака из куће Милорада Живковића (90) из Добоја. Они су старцу понудили да купи сет ножева и као поклон обећали телевизор. Након што им је старац платио, одвели су га у град да чека телевизор, а они се вратили у његову кућу и опљачкали га.

Хапшења

Због сличних превара на подручју Добоја полиција је прошле године открила и ухапсила више особа. У октобру је приведен Бојан Шуматић (27) из Добоја који се лажно представљао као радник Градске управе Добој. Он је на превару од више особа у том граду узео од 150 до 250 марака да би им био посредник за добијање донација за поплављено становништво. Истог мјесеца ухапшене су Бишћанке Илда Х. (21), Емина Д. (20) и малољетница (16) које су долазиле на врата старијих особа и нудиле бесплатну масажу. Од оних који би пристали крале су новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана