Nenad Radinković izručen u BiH i odvezen u zatvor

nezavisne.com
Nenad Radinković izručen u BiH i odvezen u zatvor

Sarajevo - Belgijske vlasti izručile su BiH tridesetogodišnjeg Nenada Radinkovića iz Laktaša, koji je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne u kojoj je poginuo dvadesetjednogodišnji Banjalučanin Nikola Đurović, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Odbjeglog vozača su potom sinoć, sa sarajevskog aerodroma, pripadnici Sudske policije RS prevezli u KPZ Kula u Istočnom Sarajevu.

Podsjećamo, Radinković je bio u bjekstvu četiri godine, a uhapšen je junu ove godine u Briselu po potjernici koju je za njim raspisao Interpol.

Nakon hapšenja belgijska policija odmah je kontaktirala vlasti Srpske, koje su zatražile izručenje, a uhapšenom je određen ekstradicioni pritvor.

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine mjesec dana kasnije, tačnije, 19. jula, zatražilo je izručenje Radinkovića.

On je 2012. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Đurović, čiji roditelji, podsjetimo, i dalje tvrde da Radinković nije krivac za smrt njihovog sina.

U presudi je navedeno da je on 21. avgusta 2011. godine, oko pola sata iza ponoći i pri brzini od 116 kilometara na čas, vozilom projurio na crveno svjetlo na semaforu na magistralnom putu Banjaluka - Klašnice i udario u FIAT punto nastradalog Đurovića.

Radinković je, kako je ranije objavljeno, u međuvremenu osuđen i na osam godina zatvora u Francuskoj zbog trgovine oružjem. U toj državi je zbog krijumčarenja oružja uhapšen 2013. godine.

 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana