Ненад Радинковић изручен у БиХ и одвезен у затвор

nezavisne.com
Ненад Радинковић изручен у БиХ и одвезен у затвор

Сарајево - Белгијске власти изручиле су БиХ тридесетогодишњег Ненада Радинковића из Лакташа, који је правоснажно осуђен на четири године затвора због изазивања саобраћајне у којој је погинуо двадесетједногодишњи Бањалучанин Никола Ђуровић, потврђено је “Независним”.

Одбјеглог возача су потом синоћ, са сарајевског аеродрома, припадници Судске полиције РС превезли у КПЗ Кула у Источном Сарајеву.

Подсјећамо, Радинковић је био у бјекству четири године, а ухапшен је јуну ове године у Бриселу по потјерници коју је за њим расписао Интерпол.

Након хапшења белгијска полиција одмах је контактирала власти Српске, које су затражиле изручење, а ухапшеном је одређен екстрадициони притвор.

Министарство правде Босне и Херцеговине мјесец дана касније, тачније, 19. јула, затражило је изручење Радинковића.

Он је 2012. године правоснажно осуђен на четири године затвора за саобраћајну несрећу у којој је страдао Ђуровић, чији родитељи, подсјетимо, и даље тврде да Радинковић није кривац за смрт њиховог сина.

У пресуди је наведено да је он 21. августа 2011. године, око пола сата иза поноћи и при брзини од 116 километара на час, возилом пројурио на црвено свјетло на семафору на магистралном путу Бањалука - Клашнице и ударио у ФИАТ пунто настрадалог Ђуровића.

Радинковић је, како је раније објављено, у међувремену осуђен и на осам година затвора у Француској због трговине оружјем. У тој држави је због кријумчарења оружја ухапшен 2013. године.

 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана