Nema potjernice za sinom Hanke Paldum

Avaz
Nema potjernice za sinom Hanke Paldum

Sarajevo- Iako se već u dva navrata nije pojavio na ročištu za izjašnjavanje o krivici u Općinskom sudu u Sarajevu, još uvijek nema potjernice za Mirzadom Brkićem (29) sinom popularne pjevačice Hanke Paldum.

Ova informacija za "Avaz" je potvrđena u Opštinskom sudu u Sarajevu.

''Još uvijek nije zakazano novo ročište. Kada se zakaže, a ukoliko se optuženi ne pojavi, tek tada su stvoreni uslovi za raspisivanjem potjernice'', kazali su u Opštinskom sudu u Sarajevu.

Naime, Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je 5. avgusta optužnicu protiv Brkića, kojem se na teret stavlja krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Brkić je 14. januara u sarajevskom naselju Grbavica terencem Nissan pokosio pješakinje Arijanu Ž. (54), Ismetu K. (52) i Magbulu Dž. (59).

Upućen mu je poziv, ali se nije pojavio. Angažovana je i Sudska policija, kako bi ga privela, ali on nije bio pronađen na adresi stanovanja.

Brkić je hapšen i 16. novembra u 8.45 sati u ulici Brodac, sarajevska opština Stari Grad, sa Đaninom Dedajićem (27), takođe iz Sarajeva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Policajci su kod Brkića pronašli plinski pištolj i heroin, a kod Dedajića dva paketića marihuane. U međuvremenu obojica su pušteni na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana