Настрадао син сарајевског муфтије, потрага за двојицом младића још траје

Небојша Томашевић фото: jajce-online
Настрадао син сарајевског муфтије, потрага за двојицом младића још траје

Јајце - Тијело Абдурахмана Љеваковића (26) из Сарајева пронађено је у "реноу клио" који је извучен из хидроакумулационог језера на Врбасу хидроцентрале "Јајце 1" у мјесту Подбарево код Јајца, а страхује се да су у несрећи страдала још два његова друга.

На основу информација објављених на друштвеној мрежи "Фејсбук", са њим у возилу су наводно били и Нихад Клино и Мехмед Караџа. Претпоставља се да је њихова тијела однијела вода и за њима се трага. Страдали Љеваковић је син муфтије сарајевског Енеса ефендије Љеваковића.

Несрећа се десила у недјељу поподне када је возач "клија" након претицања другог возила изгубио контролу и слетио у акумулационо језеро. Није познато ко је управљао возилом које је заједно са тијелом Љеваковића извучено у недјељу касно увече.

У МУП-у Средњобосанског кантона су потврдили да је у возилу пронађено тијело А. Љ. (26) из Сарајева, али нису могли да кажу колико особа је било с њим и ко су оне.

- Мушкарца који је пронађен у возилу је идентификовала породица. Наставља се потрага за особама за које се сумња да су биле у аутомобилу. Међутим, још не можемо да говоримо ко су те особе јер немамо поуздане информације и не знамо тачно ни колико их је било. Претпоставља се да страдали није био сам - казао нам је портпарол МУП-а Средњобосанског кантона Русмир Прохан.

У потрагу за особама за које се сумња да су биле у возилу укључени су припадници Цивилне заштите, два рафтинг клуба из Јајца и Доњег Вакуфа, као и припадници Јединице за подршку МУП-а СБК. У полицији су казали да су одмах након несреће у недјељу рониоци претражили три километра корита ријеке Врбас, а потрага је настављена и јуче.

- Испитани су свједоци који су наводно видјели како је "рено клио" прије несреће у близини једног тунела претекао возило испред себе, а потом слетио у Врбас. Очевици су казали како су наводно видјели мушкарца који је покушао да се спаси - рекли су у полицији.

До закључења овог броја "Гласа Српске" тијела страдалих нису била пронађена нити је било више информација о њиховом идентитету и броју.

Према непотврђеним информацијама, страдали Љеваковић је у недјељу путовао за Бањалуку заједно са Нихадом Клином и Мехмедом Караџом. Наводно су ишли да посјете џамију Ферхадију, а сва тројица су бивши ученици Гази Хусрев-бегове медресе у Сарајеву.

Њихов пријатељ Хасан Јашаревић на мрежи "Фејсбук" објавио је њихову заједничку фотографију уз натпис у којем наводи да је са младићима прије несреће разговарао путем телефона.

"Браћо моја, јуче сте ме назвали да ме поздравите и мало обрадујете, питате кад ћу вам доћи. Ето подалеко сам од Босне, а ја сам вам рекао да ћу ускоро, ако бог да. И заиста, биће лијепо срести вас ондје гдје се више и нећемо растајати! Свједочим вашу доброту, искреност и чврсто увјерење!", написао је Јашаревић.

И бројни други корисници друштвене мреже "Фејсбук" пренијели су ову објаву, уз изразе дубоког жаљења због смрти младића. 

Несреће

Током протеклог викенда погинуле су двије особе у саобраћајним несрећама, а више их је повријеђено. Милан Лукић (23) из Пелагићева погинуо је у суботу око 23.40 часова при превртању "голфа 4" у којем је био сувозач. У несрећи је тешко повријеђен возач Ц. С. (23) из Пелагићева, а лакше путници Т. Ђ. (22) и Ж. Ђ. (21). Дан касније у мјесту Јелачић Подрум код Мостара погинуо је возач "форда" Хамо Думпор (57) приликом судара с камионом. У суботу је у судару "пола" и "астре" у Чељиговићима код Источног Сарајева тешко повријеђен возач "пола" В. Р., а лакше возач "астре" И. Г. и његова два сапутника. Јуче је тешко повријеђен мотоциклиста из Белгије В. Њ. када се сударио са "голфом" у мјесту Дољани код Јабланице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана