Nastavak suđenja za ubistvo Miroslava Lazarevića: Policajci svjedoci izmijenili iskaze

N. T.
Nastavak suđenja za ubistvo Miroslava Lazarevića: Policajci svjedoci izmijenili iskaze

Banjaluka - Pojedini svjedoci Republičkog tužilaštva, policajci MUP-a Kantona Sarajevo u ponovljenom suđenju Saši Vidoviću (37) iz Bijeljine i Aleksandru Bulatoviću (33) iz Banjaluke, koji su optuženi za ubistvo Miroslava Lazarevića, juče su u banjalučkom Okružnom sudu izmijenili ranije izjave i čak nisu mogli da objasne na koji način su od optuženih uzeli lična dokumenta i utvrdili njihov identitet.

Policajac Hasimir Rotić, koji je uhapsio Bulatovića, prvo je rekao da su osumnjičenog pretresli u prostorijama policije i tada kod njega pronašli ličnu kartu, da bi kasnije kazao da im je on sam, iako vezanih ruku, dao dokumenta. On je više puta mijenjao iskaz tokom svjedočenja i nije mogao da pojasni kako i gdje tačno su od Bulatovića uzeli ličnu kartu. Zbunjen je bio i svjedok Vito Oroz, koji je hapsio Vidovića, a koji takođe nije mogao da pojasni ko je iz džepa optuženog uzeo ličnu kartu.

- Kada smo uhapsili osumnjičenog, bio je u jakni i gaćama. Kod njega smo pronašli ličnu kartu na ime Saša Vidović - kazao je Oroz.

Na pitanje Vidovićevog advokata Rusmira Karkina kako je našao ličnu kartu njegovog branjenika, Oroz je rekao da se ne sjeća. Republičko tužilaštvo tereti Bulatovića i Vidovića da su Lazarevića usmrtili 16. oktobra 2016. kada su na njega ispalili 24 hica iz automatske puške dok se vozio u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu. Nakon zločina su pobjegli u Sarajevo, gdje su s oružjem zapalili ukradeni BMNj Dž5 kojim su pobjegli. Njima se ponovo sudi jer je Vrhovni sud RS ukinuo raniju presudu Okružnog suda Banjaluka kojom su bili osuđeni na 39 godina zatvora zbog ovog zločina. Bulatović je bio dobio 19, a Vidović 20 godina robije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana