Наставак суђења за убиство Мирослава Лазаревића: Полицајци свједоци измијенили исказе

Н. Т.
Наставак суђења за убиство Мирослава Лазаревића: Полицајци свједоци измијенили исказе

Бањалука - Поједини свједоци Републичког тужилаштва, полицајци МУП-а Кантона Сарајево у поновљеном суђењу Саши Видовићу (37) из Бијељине и Александру Булатовићу (33) из Бањалуке, који су оптужени за убиство Мирослава Лазаревића, јуче су у бањалучком Окружном суду измијенили раније изјаве и чак нису могли да објасне на који начин су од оптужених узели лична документа и утврдили њихов идентитет.

Полицајац Хасимир Ротић, који је ухапсио Булатовића, прво је рекао да су осумњиченог претресли у просторијама полиције и тада код њега пронашли личну карту, да би касније казао да им је он сам, иако везаних руку, дао документа. Он је више пута мијењао исказ током свједочења и није могао да појасни како и гдје тачно су од Булатовића узели личну карту. Збуњен је био и свједок Вито Ороз, који је хапсио Видовића, а који такође није могао да појасни ко је из џепа оптуженог узео личну карту.

- Када смо ухапсили осумњиченог, био је у јакни и гаћама. Код њега смо пронашли личну карту на име Саша Видовић - казао је Ороз.

На питање Видовићевог адвоката Русмира Каркина како је нашао личну карту његовог брањеника, Ороз је рекао да се не сјећа. Републичко тужилаштво терети Булатовића и Видовића да су Лазаревића усмртили 16. октобра 2016. када су на њега испалили 24 хица из аутоматске пушке док се возио у Београдској улици у Источном Новом Сарајеву. Након злочина су побјегли у Сарајево, гдје су с оружјем запалили украдени БМЊ Џ5 којим су побјегли. Њима се поново суди јер је Врховни суд РС укинуо ранију пресуду Окружног суда Бањалука којом су били осуђени на 39 година затвора због овог злочина. Булатовић је био добио 19, а Видовић 20 година робије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана