Nasilnik u banjalučkom naselju Borik šutirao dječaka pa prijetio komšijama

Nevena Bunić
Nasilnik u banjalučkom naselju Borik šutirao dječaka pa prijetio komšijama

Banjaluka - Goran Banjac (60) uhapšen je zbog sumnje da pijan šutirao dječaka (11) te prijetio komšijama da će ih pobiti, a nasrnuo je i na stanara koji je pokušao da ga smiri u Kordunaškoj ulici u Banjaluci, saznaje "Glas Srpske"

 

Slučaj se desio u četvrtak u 18.30 časova kada je Banjac počeo da galami i lupa na ulazu kod zgrade. Nedugo zatim naišla su tri dječaka koja su se vraćala iz škole, među njima i dvojica braće koja stanuju na sedmom spratu.

- Dječaci su ga pitali: "Šta se dešava?", nakon čega je on pobjesnio i napao jednog od njih i počeo da ga šutira nogama. Jedan od mališana koji živi u prizemlju, gdje stanuje i nasilnik, otišao je u stan i doviknuo ocu: "Tata, ubi mi druga", nakon čega je muškarac istrčao, a Banjac ga je udario šakom po licu - rekao je izvor blizak istrazi i dodao da dječak i udareni muškarac nisu ozbiljno povrijeđeni.

On je nastavio da galami i da lupa, a navodno je prijetio drugim stanarima koji su se okupili da će ih sve pobiti. Razbio je staklo na ulazu zgrade. Ubrzo je alarmirana policija koja je brzo stigla na lice mjesta i naredila mu da prestane sa neredima, na šta se on oglušio.

- G. B. je uhapšen zbog sumnje da je u alkoholisanom stanju udario dijete i još jednog muškarca, prijetio drugim komšijama, a zatim razbio staklo na ulaznim vratima zgrade, te se oglušio o naređenje da prekine sa narušavanjem javnog reda i mira - rekla je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Dodala je da se radi na utvrđivanju okolnosti i činjenica zaprimljene prijave, nakon čega će podnijeti izvještaj Okružnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

Stanari zgrade u kojoj živi Banjac nisu bili raspoloženi da govore o nemilom događaju.

- Samo sam čula da je bilo nereda, ne znam tačno šta se desilo - rekla je jedna od komšinica.

Prema nezvaničnim informacijama, Banjac je dobro poznat banjalučkoj policiji po raznim krivičnim djelima.

Tukao suprugu

Policija je prijavila  A. A. iz Doboja zbog sumnje da je pretukao suprugu, da bi zatim zbog istog djela lažno prijavio da su ga provalnici napali kao i nesrećnu ženu u ovom gradu.

- A. A. sumnjičimo da je podnio lažnu prijavu da su dvije osobe sa područja Doboj Juga provalile u njegovu kuću, prilikom čega su ga navodno udarali u glavu i tijelo, kao i njegovu suprugu. Sumnjičimo ga da je u isto vrijeme fizički napao svoju ženu - rekli su u Policijskoj upravi Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana