Насилник у бањалучком насељу Борик шутирао дјечака па пријетио комшијама

Невена Бунић
Насилник у бањалучком насељу Борик шутирао дјечака па пријетио комшијама

Бањалука - Горан Бањац (60) ухапшен је због сумње да пијан шутирао дјечака (11) те пријетио комшијама да ће их побити, а насрнуо је и на станара који је покушао да га смири у Кордунашкој улици у Бањалуци, сазнаје "Глас Српске"

 

Случај се десио у четвртак у 18.30 часова када је Бањац почео да галами и лупа на улазу код зграде. Недуго затим наишла су три дјечака која су се враћала из школе, међу њима и двојица браће која станују на седмом спрату.

- Дјечаци су га питали: "Шта се дешава?", након чега је он побјеснио и напао једног од њих и почео да га шутира ногама. Један од малишана који живи у приземљу, гдје станује и насилник, отишао је у стан и довикнуо оцу: "Тата, уби ми друга", након чега је мушкарац истрчао, а Бањац га је ударио шаком по лицу - рекао је извор близак истрази и додао да дјечак и ударени мушкарац нису озбиљно повријеђени.

Он је наставио да галами и да лупа, а наводно је пријетио другим станарима који су се окупили да ће их све побити. Разбио је стакло на улазу зграде. Убрзо је алармирана полиција која је брзо стигла на лице мјеста и наредила му да престане са нередима, на шта се он оглушио.

- Г. Б. је ухапшен због сумње да је у алкохолисаном стању ударио дијете и још једног мушкарца, пријетио другим комшијама, а затим разбио стакло на улазним вратима зграде, те се оглушио о наређење да прекине са нарушавањем јавног реда и мира - рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Додала је да се ради на утврђивању околности и чињеница запримљене пријаве, након чега ће поднијети извјештај Окружном тужилаштву о почињеном кривичном дјелу.

Станари зграде у којој живи Бањац нису били расположени да говоре о немилом догађају.

- Само сам чула да је било нереда, не знам тачно шта се десило - рекла је једна од комшиница.

Према незваничним информацијама, Бањац је добро познат бањалучкој полицији по разним кривичним дјелима.

Тукао супругу

Полиција је пријавила  А. А. из Добоја због сумње да је претукао супругу, да би затим због истог дјела лажно пријавио да су га провалници напали као и несрећну жену у овом граду.

- А. А. сумњичимо да је поднио лажну пријаву да су двије особе са подручја Добој Југа провалиле у његову кућу, приликом чега су га наводно ударали у главу и тијело, као и његову супругу. Сумњичимо га да је у исто вријеме физички напао своју жену - рекли су у Полицијској управи Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана