Nasilje na utakmici pretpionira u Zvorniku: Dječake istukao predstavnik kluba

Nevena Bunić, Drago Gajić
Nasilje na utakmici pretpionira u Zvorniku: Dječake istukao predstavnik kluba

Zvornik - Milan Čobić osumnjičen je da je na utakmici pretpionira između zvorničke "Drine" i OFK "Zenit" iz Bijeljine istukao dvojicu dječaka iz domaće ekipe, saznaje "Glas Srpske".

Nezapamćeni incident se desio u srijedu popodne na utakmici Omladinske kvalitetne lige grupa Istok. Prema nezvaničnim informacijama, predstavnik gostujuće ekipe Čobić, je više puta udario "Drinine" dječake u predjelu lica i stomaka, koji su utakmicu posmatrali sa tribina.  Navodno su se i roditelji mladih fudbalera domaće ekipe sukobili i sa predstavnicima FK "Drina" koji su branili nasilnika. Policija je intervenisala i morala je da čuva trenere od ogorčenih majki i očeva koji su stali u odbranu svoje djece. Fudbalska javnost u Zvorniku je zgrožena činjenicom da se nešto ovako moglo desiti na utakmici djece uzrasta 12 i 13 godina.

Iz oba tabora osuđuju ova dešavanja, koja je navodno izazvao nesavjesni predstavnik gostiju. Delegat susreta Milivoje Marković je ispričao da se incident desio u 47. minuti kada prekinuta utakmica. On je objasnio da je do prekida došlo jer je glavni sudija Aleksandar Stević iz Zvornika poništio izjednačujući gol gostujuće ekipe zbog prekršaja nad domaćim golmanom.

- Predstavnik gostiju je povukao ekipu sa terena, a nakon toga je sa tribina, gdje je bilo nekoliko gostujućih navijača, u teren uskočio Milan Čobić. Govori se da je on pomoćni trener ili ekonom u ekipi, a prije incidenta je bio na klupi gostiju. Provocirao je sudiju, pa ga je ovaj udaljio sa klupe u 30. minutu. Zatim je otišao na tribine i odatle nastavio da provocira - kazao je Marković.

Prema njegovim riječima nakon što je Čobić uskočio u teren za njim su pošla i dva dječaka, navijača Drine, koji inače treniraju u klubu. Nije poznato da li su dječaci provocirali Čobića. Jednog od tih dječaka je udario po licu, a drugog je oborio tako što ga je šutnuo nogom u predjelu stomaka.

- Incident su posmatrali i prvotimci Drine, koji su se spremali za trening. Bili su revoltirani tim postupkom i potrčali su prema kućici sa gostujućim igračima, negodujući što Čobić tuče djecu. On se prepao, počeo da bježi, pa ga je u zaštitu uzeo sekretar Drine Dragan Mićić. Kratko je bio pred službenim prostorijama Drine. Policija je došla ubrzo, ali je Čobić, pobjegao sa stadiona - ispričao je Marković.

U saopštenju FK Zenit navodi se da žale zbog ovog incidenta i nadaju se da se nikada ovako nešto neće ponoviti. Demantuju da je neko od trenera njihovog kluba učestvovao u incidentu.

- Nemamo pomoćnog trenera u ovoj ekipi. Ukoliko je došlo do svađe i nemilih scena među publikom koja je doputovala na utakmicu mimo organizacije našeg kluba, na policiji je da to istraži. Čekamo izvještaje delegata gdje će se tačno vidjeti ko je pravi krivac - navodi se u saopštenju.

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su da im je prijavljen slučaj i da rade na utvrđivanju svih okolnosti.

- Istraga je u toku. Ispitali smo više lica među kojima su radnici ova dva kluba, kao i oštećene dječake i njihove roditelje, a još osoba biće saslušano. Zbog osjetljivosti slučaja, ne možemo davati više informacija - kazao je portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Fudbalski savez RS

O cijelom slučaju obaviješten i Fudbalski savez Republike Srpske.

- U toku je istraga. Prikupićemo dokumentaciju i uzećemo izjave od svih vinovnika događaja pa ćemo pokrenuti postupak protiv odgovornih u ovom incidentu  - rekao je generali sekretar Fudbalskog saveza RS Goran Ćejić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana