Narko-diler pao sa kilogramom spida

N. T. foto:Avaz.ba
Narko-diler pao sa kilogramom spida

Sarajevo - Sarajevsko Kantonalno tužilaštvo predložilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Benediktu Pindriću (40) iz Hrvatske, koji je uhapšen u subotu u Sarajevu sa oko kilogramom droge spid.

Prijedlog pritvora upućen je sarajevskom Opštinskom sudu iz kojeg juče nije saopštena odluka.

Pindrića je u subotu uhapsila Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje da švercuje drogu na području Sarajeva.

- Prilikom hapšenja pretreseni su objekti na tri lokacije koje koristi osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađeno je oko 900 grama droge spid i određeni iznos novca. Pretresi i hapšenje izvedeni su prema naredbama Opštinskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo -  saopšteno je iz SIPA.

Dodaje se da osumnjičenog terete za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge.

Izvor blizak istrazi je rekao da se sumnja da je droga bila namijenjena uličnoj prodaji u Sarajevu.

Pindrić je odranije poznat po švercu droge i drugim krivičnim djelima. Rođen je u BiH, a ima prebivalište i u Malinskoj na Krku u Hrvatskoj. Pindrić je bio uhapšen i pritvoren zbog droge tokom 2009. godine u akciji hrvatske policije "Zadar 2". Tada je kod Pindrića i saučesnika policija pronašla oko 2,5 kilograma heroina i pola kilograma kokaina. Vrijednost droge procijenjena je na oko 40.000 evra. Osim Pindrića, tada su uhapšeni Marijan Begčević-Mićković zvan Manjo, Marijan Begčević iz Brčkog, te Nikica Reberski.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana