Нападач на полицију у Добоју бранио се ћутањем

Н. Т.
Нападач на полицију у Добоју бранио се ћутањем

Бањалука - Мустафа Хасанбашић звани Мућа из Тешња, који је пуцао на полицијску патролу у Миљковцу код Добоја, у полицији се бранио ћутањем и није желио да каже зашто је потегао оружје, сазнаје "Глас Српске".

Он је јуче предат у надлежност Републичког тужилаштва у Бањалуци, а из МУП-а РС саопштили су да га терете за покушај убиства. Хасанбашић је ухапшен у суботу у мјесту Јабланица код Маглаја након што је више од 24 часа бјежао од полиције. Лисице на руке ставили су му припадници специјалне полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона и, како сазнајемо, када су га уочили био је сав изнурен и уморан. Хасанбашић је добојске полицајце напао заједно са Бењамином Ћосовићем у петак након што су они покушали да зауставе њихово возило у мјесту Миљковац. Контрола се претворила у праву драму јер је Хасанбашић након заустављања возила испалио читав шаржер из пиштоља према полицајцима. Они су му узвратили и испуцали све метке, а при том нико није погођен.

Када је нападачу нестало муниције, он и саучесник напали су полицајце и том приликом један полицајац је повријеђен теже, а други лакше. Ћосовића је полиција успјела да ухапси, док је Хасанбашић тада умакао. Током бијега је, пријетећи пиштољем, од таксисте у Добоју отео возило и побјегао према Маглају и Озрену. На планини је пронађено возило које је отео. Ћосовић је након хапшења смјештен у добојску болницу из које је у суботу покушао да побјегне скоком са трећег спрата, али га је полиција спријечила.

Хасанбашић је познат по кривичним дјелима и за њим су биле расписане потјернице, што је он знао па је пуцњавом покушао да избјегне хапшење. Врховни суд ФБиХ правоснажно га је осудио 2007. на седам година робије јер је 1997. године у Цириху у Швајцарској убио Италијана Ђузепеа Сиду, да би потом извршио крађу те побјегао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана