Naoružani diler iz Banjaluke uhvaćen sa kokainom

Nevena Bunić
Naoružani diler iz Banjaluke uhvaćen sa kokainom

Banjaluka - Banjalučanin Igor Zarić (21) uhapšen je zbog sumnje da je rasturao kokain i spid, a policija je kod njega, osim droge, našla pištolj i 16.800 maraka za koje se sumnja da ih je zaradio prodajom narkotika.

Osumnjičeni je legitimisan u subotu poslijepodne u banjalučkoj ulici Prvog krajiškog korpusa, kada je kod njega pronađeno više paketića kokaina i pištolj CZ.

Policija je zatim pretresla kuću i pomoćni objekat koji koristi Zarić, gdje je nađeno još kokaina zapakovanog u nekoliko plastičnih vrećica različite gramaže, spid, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni i SIM kartice, novac, aluminijumska mrvilica i drugi pribor namijenjen na proizvodnju i distribuciju narkotika.

Policija je ukupno zaplijenila 27 grama kokaina i 77 grama spida, kao i 116 grama smjese za povećavanje količine droge.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović rekla je da Zarića sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga.

- Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv njega će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka - dodala je Markanovićeva.

Na području Banjaluke u posljednje vrijeme zaplijenjena je veća količina raznih narkotika.

U policijskoj akciji "Plantaža 2017" protekle sedmice uhapšen je Banjalučanin Aleksandar Ćutković (45) nakon što je na njegovom imanju u Donjim Kolima pronađen zasad od 230 stabljika indijske konoplje.

Ova plantaža bila je dobro skrivena u šumi, a biljke su bile zasađene među kukuruzom.

- Da osumnjičeni nije otkriven, branjem i sušenjem konoplje uspio bi da proizvede više desetina kilograma marihuane. Tako bi ova droga na crnom tržištu mogla da vrijedi čak i više stotina hiljada maraka - kazao je izvor blizak istrazi.

Lažne marke

Zarić je odranije poznat po krivičnim djelima, a hapšen je i zbog falsifikovanja novca. U akciji "Stotka" u aprilu 2015. godine zajedno sa tri mladića lišen je slobode zbog stavljanja u opticaj veće količine falsifikovanih novčanica u apoenima od po 100 KM. Četvorka je novčanice podvaljivala u sportskim kladionicama, ugostiteljskim objektima i kioscima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana