Након секс скандала фратар напустио цркву у Дервенти

nezavisne.com
Након секс скандала фратар напустио цркву у Дервенти

Добој - Католички свештеник И.К., којег је Сашка Ковачевић (22) из Модриче са својим момком Александром Васиљевићем (27) из Добоја ојадила за четвртину милиона КМ, напустио је цркву у Дервенти, у коју је био премјештен након секс скандала, који је заинтригирао бх. јавност.

Док фратар чека одлуку гдје ће наставити да обавља своју дужност, Ковачевићева ће наредних 18 мјесеци на основу одлуке Основног суда Добој провести у притвору овдашњег Казнено-поправног завода.

Потврдили су то из добојског Тужилаштва, наводећи да ће се оправданост притвора судски контролисати свака два мјесеца.

У притвору годину и по остаје и Васиљевић, док ће се Миле Јоксимовић (27) из Модриче бранити са слободе.

Њих троје оптужница, коју је добојски Основни суд потврдио 13. новембра, терети за уцјену, неовлаштено фотографисање, тешку крађу и лажно представљање.

Ковачевићева и Васиљевић су порно-снимцима уцјењивали тадашњег модричког фратра, који им је исплатио око 250.000 КМ да снимци секса са Сашкином пријатељицом Даниром С. не би доспјели у јавност.

Када је схватио да двојац нема мјере и да новцем неће успјети спасити свој углед, фратар је случај пријавио полицији, која је започела истрагу, током које су заједно с Јоксимовићем ухапшени у августу ове године.

Ковачевићева је оптужена за неовлаштено фотографисање, односно она је мобилним телефоном снимала секс фратра и њене пријатељице, а осим што је учествовао у овоме, Јоксимовић је оптужен и за крађу два ручна сата, флаше жестоког пића и 50 КМ из жупне куће у Модричи.

Васиљевића, осим за уцјену, терете и за лажно представљање, јер се, наводно, током контаката с фратром И.К. представљао као инспектор СИПА.

Прије него што су ухапшени, Ковачевићева и Васиљевић, у Добоју познатији као Ацо Стероид, живјели су у изнајмљеном стану у центру Добоја.

Према незваничним информацијама, Васиљевић је власник једне од овдашњих теретана, а Ковачевићеву, некадашњу спортисткињу, је упознао на отварању истог таквог објекта у Модричи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана