Након неуспјелог бијега Видовић легао и предао се полицији

Небојша Томашевић
Након неуспјелог бијега Видовић легао и предао се полицији

Бањалука - Саша Видовић (37) из Бијељине, оптужен за убиство Мирослава Лазаревића у Источном Сарајеву, бјежао је од сарајевске кантоналне полиције, а тек када је видио да ће бити ухваћен, легао је на асфалт и ставио руке иза леђа.

Казао је ово на поновљеном суђењу у бањалучком Окружном суду свједок тужилаштва полицајац МУП-а Кантона Сарајево Елвир Џухо, који је Видовићу и ставио лисице на руке. Он је поновио да је Видовић приликом хапшења био само у плавим боксерицама с логом делфина и горњем дијелу тренерке. Осим Видовића у овом случају оптужен је и Александар Булатовић (33) из Бањалуке. Њима се поново суди јер је Врховни суд РС укинуо ранију пресуду Окружног суда Бањалука којом су били осуђени на укупно 39 година затвора због овог злочина. Булатовић је био добио 19, а Видовић 20 година робије. Џухо је потврдио да је 16. октобра 2016. ухапсио Видовића.

- Обавијештени смо да је у насељу Ново Сарајево запаљено ауто и да два мушкарца бјеже према Ченгић вили. Убрзо смо добили дојаву да је једно лице ухапшено, док је колега јавио да је друго лице побјегло у Ченгић вилу у боксерицама и горњем дијелу тренерке - казао је Џухо.

Додао је да им је током потраге у улици Недима Филиповића испред службеног возила искочио мушкарац у доњем вешу.

- Истрчали смо и говорили “полиција”, а он је бјежао. Након другог упозорења је стао, легао и ставио руке на леђа, те сам га ухапсио. Код њега сам нашао личну карту на име Саша Видовић и видио да је из Бијељине. Питао сам га гдје му је доњи дио одјеће. Рекао је “овако сам дошао” - казао је Џухо.

Други свједок, полицајац Армин Скоко потврдио је у суду да се мушкарац у плавим гаћама скривао у грању у кругу дворишта школе у Ченгић вили.

- Када сам га освијетлио батеријом, побјегао је преко ограде. Претпоставио сам да је са себе одбацио гардеробу, па сам обишао терен и у контејнеру у кругу школе нашао тренерку. У џеповима је пронађен упаљач и новац - казао је Скоко.

Републичко тужилаштво терети Булатовића и Видовића да су Лазаревића  усмртили 16. октобра 2016. године два часа иза поноћи. На Лазаревића који се возио у “голфу А7” у Београдској улици у Источном Новом Сарајеву испалили су чак 24 хица из аутоматске пушке. Лазаревић је погођен с више хитаца и преминуо је на мјесту. Оптужени су побјегли према Сарајеву гдје су у близини једне зграде запалили украдени БМЊ Џ5 којим су побјегли. У возилу су оставили пушку с два оквира пуна муниције који су изгорјели. Усљед пламена и високе температуре активирало се 26 метака, а тад је оштећен стан Јасмина Ћ. и врата на гаражи Неџада К.

Притвор

Саша Видовић и Александар Булатовић налазе се још у притвору. Недавно је Уставни суд БиХ  усвојио жалбу Булатовића и утврдио да су му одлуком о продужењу притвора повријеђена права. На то је вијећу Окружног суда указала Булатовићев адвокат Мирна Делалић, али је добила одговор да ће о томе одлучивати Врховни суд РС. У овој правосудној установи су казали да још нису добили одлуку Уставног суда, те да не могу да је коментаришу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана