Naercu potvrđena dugogodišnja robija

Nebojša Tomašević
Naercu potvrđena dugogodišnja robija

Banjaluka - Saša Naerac (41) iz Banjaluke pravosnažno je osuđen na tri i po godine zatvora u Vrhovnom sudu zbog pokušaja ubistva sugrađanina Gorana Štrpca (35), kojeg je izbo nožem u kafe-baru "Duo Gracija" u naselju Zalužani.

Sekretar ovog suda Jelena Despotović kazala je da je vijeće praktično samo potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci, koji je na istu kaznu osudio Naerca.

- Na prvostepenu presudu žalbe su uložili i tužilaštvo i odbrana, ali su nakon razmatranja svih dokaza obje žalbe odbijene kao neosnovane. Prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena i Saša Naerac je pravosnažno osuđen na tri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva - rekla je Despotovićeva.

Krvavi napad dogodio se 3. marta ove godine kada je, naočigled više gostiju kafane, Naerac nasrnuo na Štrpca i četiri puta ga nožem ubo u leđa. U presudi se navodi da je Štrbac zadobio teške tjelesne povrede, zbog čega je nekoliko dana proveo na liječenju u banjalučkoj bolnici. Motiv napada bila je cigareta koju je Štrbac odbio dati optuženom. Naime, Štrbac je tu noć sa trojicom prijatelja došao u kafanu u kojoj je već bio optuženi Naerac, s kojim se poznaje iz naselja. Očevici su ispričali da je Naerac najmanje četiri puta prilazio do Štrpčevog stola i od njega tražio cigaretu. Svaki put bi je i dobio, ali kada je i peti put došao po cigaretu, Štrbac mu je rekao da je ostao bez cigareta, a Naerac ga je pitao: "Šta ćeš sad!?" Na to pitanje Štrbac je rekao optuženom da ode do obližnje trafike i kupi sebi cigarete, jer će i on to morati da učini, pokazujući mu praznu kutiju. Naerac mu je odgovorio: "Nećemo se svađati zbog cigareta", a onda se udaljio od stola. Međutim, samo desetak minuta kasnije Naerac je, bez ikakvog povoda, prišao Štrpcu s leđa i četiri puta ga ubo nožem.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana