Načelnica Oštre Luke lažnim papirima digla kredit

Nebojša Tomašević
Načelnica Oštre Luke lažnim papirima digla kredit

Oštra Luka - Bivši načelnik Oštre Luke Drena Kuridža osumnjičena je da je zloupotrijebila službeni položaj i na osnovu falsifikovanih isprava podnijela zahtjev za odobrenje 315.932 marke kredita za izgradnju vodovoda u toj opštini, bez saglasnosti Vlade RS.

Protiv nje je CJB Prijedor podnio izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu koji je tereti za obmanu pri dobijanju kredita i drugih pogodnosti i falsifikovanje službene isprave.

Osim Kuridže, izvještaj je podnesen i protiv odbornika NDP-a u SO Oštra Luka Dušana Mastikose i direktora "Prijedorputeva" Ranka Simića.

Policija Kuridžu tereti da je novac od kredita za izgradnju vodovoda preusmjerila za plaćanje dugovanja prema preduzeću "Prijedorputevi". Mastikosa je u to vrijeme bio samostalni referent za građenje u opštini Oštra Luka i sumnjiče ga da je koristeći službeni položaj potpisao fakture lažnog sadržaja. U izvještaju se navodi da je znao da radovi nisu urađeni te je na taj način svjesno omogućio dobijanje namjenskog kredita. Simića policija tereti da je kao odgovorno lice u preduzeću "Prijedorputevi" potpisao predračune neistinitog sadržaja i fakture o radovima na osnovu kojih je odobren kredit.

Ovo nije prvi put da protiv Kuridže i Simića policija podnosi izvještaj. Njih policija izvještajem od maja ove godine tereti da su zloupotrebama preduzeću "Prijedorputevi" pribavili nezakonitu imovinsku korist veću od 70.000 maraka. Osim nje, zbog ovog slučaja policija je tada tužilaštvu prijavila Simića i zaposlenog u "Prijedorputevima" Dragu Botića. Prema tom izvještaju, oni su krivična djela počinili prilikom asfaltiranja lokalnog puta u mjesnoj zajednici Usorci. Kuridža se juče nije javljala na naše telefonske pozive.

Prijetnje

Bivši načelnik Oštre Luke Drena Kuridža poznata je i po tome što su joj upućivane prijetnje.

U januaru ove godine Aleksandar Antonić iz Oštre Luke priznao je policiji da je uputio prijeteće pismo Kuridži u kojem je od nje tražio 4.000 maraka. U pismu je naveo da će, ukoliko ne obezbijedi novac, na njenu kuću baciti bombu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana