Na suđenju rukovodiocima RUGIP-a svjedočio tužilac Vranješ

Srna
Na suđenju rukovodiocima RUGIP-a svjedočio tužilac Vranješ

Banjaluka - Optužena radnica u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) Željka Milinković nikad nije pitala ni uticala u vezi s nekim krivičnim predmetom.

Rekao je ovo danas banjalučki Okružni tužilac Siniša Vranješ u Okružnom sudu u Banjaluci na suđenju rukovodiocima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP).

U ovom slučaju, osim Milinkovićeve, optuženi su nekadašnji pomoćnik direktora u RUGIP-u Aleksandar Deurić i još dvoje njegovih kolega. Na optuženičkoj klupi su načelnik Odjeljenja za nadzor u RUGIP-u Dragan Grulović, te radnica u toj upravi Doris Kremenović.

Sve ih terete za višemilionske malverzacije na štetu grada Banjaluka. Milinkovićevoj i Gruloviću dodatno se na teret stavlja da su dogovarali obustavu istrage u predmetu "Varnica Marija", koju je vodilo banjalučko Okružno tužilaštvo.

"Na mene niko ne može da utiče, a u vezi s predmetom 'Varnica Marija' s Milinkovićevom sam usput pričao i pitao je šta je tu radila, a ona je odgovorila ništa. Rekao sam joj i bolje, jer tu ima svašta. To je to, a u optužnici stavljaju da je na mene vršen uticaj da se obustavi predmet. To su besmislice", tvrdi Vranješ, koji je svjedok Tužilaštva.

Pojasnio je da u sporno vrijeme kada je, navodno, na njega vršen uticaj, predmet "Varnica Marija" nije bio kod njega, već u tadašnjem Specijalnom tužilaštvu RS. U optuženici se navodi da je Milinkovićeva bila u dobrim odnosima s Vranješom, koga je trebalo da počasti da obustavi pomenuti slučaj. Grulović je trebalo da dogovori detalje o isplati novca. Oboje ih zato terete za trgovinu uticajem. Deurića, Grulovića i Kremenovićevu optužnica tereti da su nezakonito omogućili da firma "Naš dom" stekne pravo nad zgradom i pomoćnim objektom, čime su nezakonito pribavili 2,18 miliona maraka. Gruloviću i Kremenovićevoj na teret se stavlja da su nezakonito omogućili da firma "Građa" stekne pravo svojine nad parcelom od 33.000 kvadrata, čime je grad Banjaluka oštećen za 5,25 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana