На суђењу руководиоцима РУГИП-а свједочио тужилац Врањеш

Срна
На суђењу руководиоцима РУГИП-а свједочио тужилац Врањеш

Бањалука - Оптужена радница у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП) Жељка Милинковић никад није питала ни утицала у вези с неким кривичним предметом.

Рекао је ово данас бањалучки Окружни тужилац Синиша Врањеш у Окружном суду у Бањалуци на суђењу руководиоцима Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП).

У овом случају, осим Милинковићеве, оптужени су некадашњи помоћник директора у РУГИП-у Александар Деурић и још двоје његових колега. На оптуженичкој клупи су начелник Одјељења за надзор у РУГИП-у Драган Груловић, те радница у тој управи Дорис Кременовић.

Све их терете за вишемилионске малверзације на штету града Бањалука. Милинковићевој и Груловићу додатно се на терет ставља да су договарали обуставу истраге у предмету "Варница Марија", коју је водило бањалучко Окружно тужилаштво.

"На мене нико не може да утиче, а у вези с предметом 'Варница Марија' с Милинковићевом сам успут причао и питао је шта је ту радила, а она је одговорила ништа. Рекао сам јој и боље, јер ту има свашта. То је то, а у оптужници стављају да је на мене вршен утицај да се обустави предмет. То су бесмислице", тврди Врањеш, који је свједок Тужилаштва.

Појаснио је да у спорно вријеме када је, наводно, на њега вршен утицај, предмет "Варница Марија" није био код њега, већ у тадашњем Специјалном тужилаштву РС. У оптуженици се наводи да је Милинковићева била у добрим односима с Врањешом, кога је требало да почасти да обустави поменути случај. Груловић је требало да договори детаље о исплати новца. Обоје их зато терете за трговину утицајем. Деурића, Груловића и Кременовићеву оптужница терети да су незаконито омогућили да фирма "Наш дом" стекне право над зградом и помоћним објектом, чиме су незаконито прибавили 2,18 милиона марака. Груловићу и Кременовићевој на терет се ставља да су незаконито омогућили да фирма "Грађа" стекне право својине над парцелом од 33.000 квадрата, чиме је град Бањалука оштећен за 5,25 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана