Na području Mrkonjić Grada u saobraćaju za 10 mjeseci poginulo jedno lice

Srna
Na području Mrkonjić Grada u saobraćaju za 10 mjeseci poginulo jedno lice

Mrkonjić Grad, - Na području koje pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad u saobraćaju je u proteklih 10 mjeseci poginulo jedno lice, a u odnosu na isti period prošle godine smanjen je broj saobraćajnih nesreća sa poginulim licima za 86 odsto, rekla je Srni portparol Policijske uprave Mrkonjić Grad Božana Vulin.

U istom periodu u saobraćajnim nezgodama sedam lica je teže i 76 lakše povrijeđeno. Broj nezgoda sa nastradalim licima smanjen je za 17 odsto, a sa materijalnom štetom smanjen je za 35 odsto u odnosu na isti period prošle godine.


Vulinova je istakla da je u ovom vremenskom periodu došlo do smanjenja broja saobraćajnih nezgoda za 30 odsto, kao i da je smanjen je broj saobraćajnih nezgoda sa teško povrijeđenim licima za 50 odsto.

Ona je istakla da je povoljnom stanju bezbjednosti saobraćaja doprinijelo provođenje preventivnih i represivnih mjera pripadnika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Mrkonjić Grad koji su od januara do oktobra podnijeli devet izvještaja nadležnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policija je sudovima podnijela 2.789 prekršajnih naloga.

Iz saobraćaja je isključeno 106 vozila, od čega je 61 vozilo isključeno zbog tehničke neispravnosti, a zbog isteka registracije u periodu dužem od 30 dana isključeno je 14, a iz ostalih razloga 31 vozilo.

Takođe, iz saobraćaja je isključeno 186 vozača od čega zbog vožnje pod uticajem alkohola 165, a devet zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom i 12 iz ostalih razloga.

Vulinova je istakla da je policija preventivnim mjerama i radnjama na putevima gdje se najčešće dešavaju saobraćajne nezgode doprinijela smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i poboljšanju ukupnog stanja bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Mrkonjić Grad, kaže Vulinova, apeluje na vozače da prilikom učešća u saobraćaju poštuju pravila i propise, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana