На подручју Мркоњић Града у саобраћају за 10 мјесеци погинуло једно лице

Срна
На подручју Мркоњић Града у саобраћају за 10 мјесеци погинуло једно лице

Мркоњић Град, - На подручју које покрива Полицијска управа Мркоњић Град у саобраћају је у протеклих 10 мјесеци погинуло једно лице, а у односу на исти период прошле године смањен је број саобраћајних несрећа са погинулим лицима за 86 одсто, рекла је Срни портпарол Полицијске управе Мркоњић Град Божана Вулин.

У истом периоду у саобраћајним незгодама седам лица је теже и 76 лакше повријеђено. Број незгода са настрадалим лицима смањен је за 17 одсто, а са материјалном штетом смањен је за 35 одсто у односу на исти период прошле године.


Вулинова је истакла да је у овом временском периоду дошло до смањења броја саобраћајних незгода за 30 одсто, као и да је смањен је број саобраћајних незгода са тешко повријеђеним лицима за 50 одсто.

Она је истакла да је повољном стању безбједности саобраћаја допринијело провођење превентивних и репресивних мјера припадника Полицијске станице за безбједност саобраћаја Мркоњић Град који су од јануара до октобра поднијели девет извјештаја надлежном тужилаштву о почињеном кривичном дјелу из области безбједности саобраћаја.

Полиција је судовима поднијела 2.789 прекршајних налога.

Из саобраћаја је искључено 106 возила, од чега је 61 возило искључено због техничке неисправности, а због истека регистрације у периоду дужем од 30 дана искључено је 14, а из осталих разлога 31 возило.

Такође, из саобраћаја је искључено 186 возача од чега због вожње под утицајем алкохола 165, а девет због вожње прије стицања права на управљање возилом и 12 из осталих разлога.

Вулинова је истакла да је полиција превентивним мјерама и радњама на путевима гдје се најчешће дешавају саобраћајне незгоде допринијела смањењу броја саобраћајних незгода и побољшању укупног стања безбједности саобраћаја.

Полицијска управа Мркоњић Град, каже Вулинова, апелује на возаче да приликом учешћа у саобраћају поштују правила и прописе, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана