Na području Bijeljine i Sarajeva uhapšeno pet dilera

Nebojša Tomašević
Na području Bijeljine i Sarajeva uhapšeno pet dilera

Bijeljina, Sarajevo - U odvojenim policijskim akcijama "Grin" i "Briješće" na području Bijeljine i Sarajeva uhapšeno je pet osoba osumnjičenih za šverc drogom i zaplijenjeno više od 20 kilograma marihuane, 100 tableta ekstazija i manja količina spida i heroina.

Akciju "Grin" po nalogu Tužilaštva BiH izveli su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Bijeljine. U okviru ove akcije uhapšeni su Z. Z. (56) i Z. I. (30) iz Bijeljine koje policija tereti za organizovani kriminal i neovlašćeni promet opojnim drogama.

- Tokom akcije pretresena su dva stambeno-poslovna objekta, i dva automobila u vlasništvu osumnjičenih. Pronađeno je oko 20 kilograma marihuane koja je bila upakovana u 50 plastičnih vrećica. Otkriveno je i pet bočica ulja od kanabisa, više metaka različitog kalibra, manje pakovanje heroina, više od 50 sjemenki marihuane  - saopštili su iz SIPA i dodali da su osumnjičeni predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

U ovom Tužilaštvu juče su kazali da su predložili jednomjesečni pritvor za Z. Z. i mjere zabrane za osumnjičenog Z. I. Nisu navodili druge detalje i identitet osumnjičenih.

Akciju "Briješće" izveli su u srijedu pripadnici Federalne uprave policije koji su uhapsili Aldina Turkovića, Arnela Omeragića i Emira Kaltak iz Sarajeva. Terete ih da su od decembra 2016. do aprila ove godine nabavljali i prodavali drogu na području Kantona Sarajevo. U okviru akcije pretresene su tri lokacije na području sarajevske opštine Novi Grad. 

- Zaplijenjena je određena količina marihuane, oko 110 tableta ekstazija, manja količina spida. Pronađene su i digitalne vage i pribor za pakovanje droge i nekoliko mobilnih telefona - rekli su u FUP i dodali da su osumnjičeni predati u nadležnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Portparol ovog tužilaštva Azra Bavčić kazala je da će osumnjičene ispitati postupajući tužilac i nakon toga odlučiti da li će za njih tražiti pritvor.

Optužnica

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Damira Vukšića (37) iz Ljubuškog kojom ga tereti za šverc droge.

Prema optužnici on je tokom marta 2016. godine prenio oko 100 grama kokaina iz Njemačke u BiH. Manji dio te droge je prodao, dok je ostatak zamijenio za pola kilograma heroina koji je namjeravao da proda u Hrvatskoj. Njega su u tome spriječili policajci koji su ga uhapsili prilikom prodaje narkotika. Tada je kod njega zaplijenjeno oko 43 grama droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana