Na džamiju u Bronzanom Majdanu bacili životinjske iznutrice

Srna
Na džamiju u Bronzanom Majdanu bacili životinjske iznutrice

Banjaluka - Muškarci čiji su inicijali B.Č. /53/ iz Prijedora i N.Š. /53/ iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su bacili životinjske iznutrice na džamiju u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke, rekla je Srni portparol Policijske uprave u ovom gradu Marija Markanović.

Markanovićeva je navela da su osumnjičeni uhapšeni u petak, 5. januara, oko 15.30 časova u automobilu "ford" u neposrednoj blizini džamije.


Nakon hapšenja alkotestiranjem je utvrđeno da su osumnjičeni bili pod dejstvom alkohola.

Policija je izvršila uviđaj. Izuzeti su tragovi i predmeti koji će biti poslati na vještačenje i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni su poslije kriminalističke obrade pušteni na slobodu, a protiv njih slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje.

"Policijska uprava Banjaluka osuđuje ovakav vid ponašanja i poziva građane da se uzdrže od svih vidova nasilničkog ponašanja i da na miran i dostojanstven način proslavimo praznike", ističu iz policije.

Badnji dana i Božić na području koje pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad, Banjaluka i Gradiška protekli su bez većih incidenata i povrijeđenih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana