Музеј Стара Херцеговина: Млади сликари показали таленат

Р. Ђ.
Музеј Стара Херцеговина: Млади сликари показали таленат

Фоча - Изложба слика ликовне групе "Art in medias res" из Средњошколског центра Фоча, коју већином чине талентовани ученици ове школе, али и неколико основаца и ученика Богословије, отворена је у Музеју Стара Херцеговина у Фочи.

Радови ликовне групе, коју води професор ликовне културе у Средњошколском центру у Фочи Ранко Ковач, представљени су у уторак увече. Група тренутно окупља двадесетак чланова, који свакодневно кроз свијет умјетности развијају свој таленат и усавршавају ликовно обликовање. Ликовно се изражавају у различитим техникама, али им је уље на платну доминантна.

- Сликала сам пејзаж, мртву природу и апстракцију. Иначе сам већ двије године члан ликовне секције, откако идем у средњу школу и највише радим техником уље на платну. Увијек сам цртала, волим да сликам и експресионизам и фантазију - рекла је ученица другог разреда Гимназије Боса Дракул.

Чланови ове групе годинама уназад представљају своје радове суграђанима у оквиру Мајских дана културе, а осим Фоче, своје слике излагали су у Министарству просвјете и културе РС, Србији и у Амбасади САД у Сарајеву.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана