Muž i žena poginuli u saobraćajnoj nesreći

Nezavisne.com
Muž i žena poginuli u saobraćajnoj nesreći

Sarajevo - Mile Delić (81) i njegova suvozačica poginuli su danas u saobraćajnoj nesreći, koja se desila u naselju Slatina, na sjevernom ulazu u Mostar.

Srećko Bošnjak, portaprol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, potvrdio je da je u ovom stravičnom sudaru poginuo Delić, vozač automobila marke pežo 207.

"Ne zna se još identitet poginule ženske osobe, tako da ne mogu reći da je u pitanju supruga poginulog Delića, kako se spekuliše u medijima", dodao je Bošnjak.

Vatrogasci su, prema informacijama, odmah pozvani na lice mjesta i do njihovog dolaska vozač i suvozačica u pežou su bili živi.

Srećko Bošnjak kazao je da je ženska osoba, nažalost, preminula na putu do bolnice, dok je vozač Mile Delić naknadno preminuo u bolnici, gdje se osoblje ove ustanove borilo za njegov život.

On je od posljedica povreda podlegao gotovo tri sata nakon ove saobraćajne nesreće.

U saobraćajnoj nesreći učestvovali su automobil pežo 207 i teretno vozilo volvo.

Bošnjak je istakao da je, prema dosadašnjim informacijama, do nesreće došlo kada se pežo 207 uključivao na magistralnu cestu iz smjera Mostara, a tada je na njega naletio šleper, koji se kretao iz pravca sjevera prema jugu, te da je vozač automobila oduzeo pravo prvenstva prolaza teretnom vozilu.

Policija je o nesreći na magistralnom putu M17, u blizini benzinske pumpe INA, u kojoj su ove dvije osobe izgubile život, obaviještena oko 10.15.

Vozač šlepera nije zadobio teške povrede.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, gdje je dovezena nastradala žena, te u Regionalnom medicinskom centru "Dr Safet Mujić", gdje su se borili za Delićev život, do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nismo mogli dobiti informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana