Мушкарац из каравана вребао школарце у Бањалуци?

Невена Бунић
Мушкарац из каравана вребао школарце у Бањалуци?

Бањалука - Родитељи дјеце која похађају Основну школу “Алекса Шантић” у бањалучком насељу Росуље забринути су за своје малишане јер наводно око ове образовне установе кружи аутомобил из којег мушкарац вреба основце, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, сумњиви караван је уочен почетком школске године, откада родитељи немају мира и стрепе над малишанима. Посумњали су да се ради о педофилу, због чега многи од њих и даље прате своју дјецу у школу како би били сигурни да су безбједно дошла на наставу. Према ријечима директорице ове школе Свјетлане Радусин, чувари реда нису ништа открили, а од тада бројне полицијске патроле контролишу ово подручје.

- Сумњиво возило је уочено први дан школе, али ништа се није десило. Нисмо имали никакав инцидент, нити су дјеца нападнута. Полиција нас редовно контролише и обилази - казала је Свјетлана Радусин.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Росуље Синиша Мркобрада каже да је био узнемирен када је чуо да у близини школе неко вреба дјецу.

- Троје моје дјеце похађа ову школу. Од малишана сам само чуо да су се родитељи пожалили, а не за неки конкретан инцидент. Није ми свеједно, али нисам ни претјерано забринут јер полиција редовно надзире школу - казао је Мркобрада.

Прије двије године у Бањалуци је ухапшен Д. А. (31) због сумње да је од новембра 2013. до октобра 2015. пресретао ученице основних школа и показивао им непримјерене фотографије. Заустављао их је око школе и показивао им порнографске садржаје на мобилном телефону, те говорио непримјерене ријечи за дјецу тог узраста, чиме је изазвао страх и узнемиреност, како дјевојчица, тако и родитеља.

Полицији су само два случаја службено пријављена, а још три су накнадно откривена. Он је на неколико мјеста у близини школе “Алекса Шантић”, као и код школе “Иво Андрић” пресрео пет дјевојчица приликом одласка и повратка из школе. Д. А. је због овог случаја осуђен и одлежао је казну.

Родитељи ученика Основне школе “Бранко Ћопић” у бањалучком насељу Борик у новембру прошле године жалили су се јер се осуђени педофил Д. А. уселио у стан у близини ове школе. У полицији су им тада рекли да не могу утицати гдје ће Д. А. живјети.

Полиција

У Полицијској управи Бањалука рекли су да нису добили пријаву да се сумњиви педофил креће у близини школе.

- У току обављања редовних послова и задатака свакодневно обилазимо васпитно-образовне установе - рекла је портпаролка Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана