Мушкарац из Бијељине дјевојчицама од 11 година слао своје наге слике

Небојша Томашевић, Љиљана Алексић
Мушкарац из Бијељине дјевојчицама од 11 година слао своје наге слике

Бијељина - Против Д. С. (35) из Бијељине полиција је поднијела пријаву Окружном тужилаштву због сумње да је дјевојчицама од, којих је најмлађа имала само 11 година, слао порнографске садржаје и фотографије свог нагог тијела. Од њих је тражио да му шаљу фотографије на којима су оне обнажене.

Из Полицијске управе у Бијељини саопштено је да Д. С. терете за искориштавање дјеце за порнографију и упознавање дјеце с порнографијом.

Шеф бијељинске Криминалистичке полиције Дарко Коврлија казао је да су случај полицији пријавили родитељи.

- Осумњиченог теретимо да је од 2015. године, путем друштвених мрежа, слао дјевојчицама порнографски садржај и фотографије свог тијела. Осим тога од њих је тражио да фотографишу своје тијело и да му те фотографије достављају на идентичан начин као и он њима - рекао је Коврлија на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима осумњиченом није одређен притвор и он ће се бранити са слободе.

- Истрага у овом случају се наставља у сарадњи са родитељима дјевојчица. Више детаља не можемо да откривамо ради заштите истраге и дјеце - рекао је Коврлија.

Како незванично сазнајемо, осумњичени Д. С. је дјевојчице проналазио путем више друштвених мрежа, између осталог и "Фејсбука".

- Он би прво с дјевојчицама постајао виртуелни пријатељ. Након тога би услиједило слање фотографија са порнографским садржајем. Један од родитеља жртава је то уочио и позвао полицију. Након тога се клупко одмотало и опсежном истрагом откривен је и пронађен осумњичени - казао је извор близак истрази.

Сличан случај забиљежен је у јануару ове године на подручју ФБиХ када је ухапшен и притворен С. Х. из Јајца. Он је осумњичен да је путем друштвене мреже "Фејсбук" уцјењивао и искориштавао малољетнице ради порнографије.

Терете га да је у протекле три и по године на "Фејсбуку" креирао лажне профиле преко којих је ступао у контакт са дјевојчицама старосне доби од око 10 година. Обмањивао их је и захтијевао да сачине своје сексуално експлицитне фотографије и да му то шаљу. Затим је дјевојчице уцјењивао да ће фотографије објавити ако не наставе се сликају и шаљу му фотографије. Он је током испитивања све признао и испричао на који начин је чинио кривична дјела.

Признање

Шеф Криминалистичке полиције Полицијске управе Бијељина Дарко Коврлија казао је да је осумњичени Д. С. признао дјело.

- Законом је предвиђено да се за искориштавање дјеце за порнографију и упознавање дјеце с порнографијом може изрећи казна од пет година затвора - казао је Коврлија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана