Мушкарац из Бихаћа повријеђен у експлозији, ампутирани му прсти обје руке

nezavisne.com
Мушкарац из Бихаћа повријеђен у експлозији, ампутирани му прсти обје руке

Бихаћ - Мушкарац с иницијалима Р.З. (62) из Бихаћа, који је у сриједу у касним послијеподневним сатима с тешким озљедама од експлозије примљен у Кантоналну болницу у овом граду, налази се у веома тешком стању и лијечници се боре за његов живот, потврђено је из ове здравствене установе.

Њему су ампутирани сви прсти на обје руке, а од посљедица детонације снажне експлозивне направе задобио је тешке повреде грудног коша, врата и главе. Портпарол МУП-а УСК Снежана Галић каже како је полиција о свему сазнала од дежурног у Дому здравља Бихаћ, гдје је Р.З. пребачен одмах након експлозије и гдје му је пружена прва медицинска помоћ, након чега је пребачен у Кантоналну болницу.

На лице мјеста изашли су припадници Одјела криминалистичке полиције УСК, те је утврђено како је Р.З. у гаражи породичне куће руковао са детонирајућим капислама непознатог поријекла, усљед чега је дошло до експлозије. Незванично сазнајемо како се ради о упаљачима мина које је Р.З. недозвољено држао код себе, због чега ће против њега бити поднесена кривична пријава.

МУП УСК је након овог догађаја упозорио грађане да посједовање минско-експлозивних средстава подлијеже кривичној одговорности и да руковање оваквим средствима може довести до тешког повређивања и угрожавања живота.

Такођер, грађани су позвани да, уколико примијете заостала минско-експлозивна средства, о томе обавијесте полицију.

"Такођер је важно нагласити да грађани убојита средства не доносе лично у просторије полиције, како не би дошло до активирања и нежељеног озљеђивања, већ да о томе обавијесте полицијску станицу, па ће стручни и оспособљени полицијски службеници као и припадници цивилне заштите изаћи на терен и преузети минско-експлозивна средства", наводи се из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана