Муртић у болници, истрага се наставља

Oslobodjenje.ba
Муртић у болници, истрага се наставља

Бихаћ- Судија за претходни поступак Кантоналног суда у Бихаћу требао је јуче донијети одлуку о томе да ли ће Селверу Војићу, осумњиченом за рањавање Агима Муртића у Бихаћу одредити једномјесечни притвор, а што је предложило бихаћко Кантонално тужилаштво.

Међутим, да ли је Суд и прихватио приједлог Тужилаштва, јуче, и поред многобројних покушаја, нисмо успјели сазнати, јер нам надлежни у ове двије правосудне институције нису одговарали на телефонске позиве, а из Кантоналног тужилаштва пресс конференцију су најавили тек за понедјељак.

Војићу се, поред покушаја убиства, на терет ставља и кривично дјело изазивање опште опасности, с обзиром на то да је усред дана, пред многобројним пролазницима на Тргу маршала Тита испалио више хитаца у Муртића, јавља Ослобођење.

Агим Муртић се у Кантоналној болници у Бихаћу опоравља од рана на ногама, руци и абдомену, те је својим пријатељима на друштвеним мрежама поручио да је задобио четири ране од метака.

За нападача тврди да га не познаје, док је, с друге стране, Војић устврдио да му је Муртић раније упућивао пријетње. Истину ће утврдити истражни органи који су саслушали Војића, а у наредним данима саслушаваће и друге актере и свједоке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана