Мућа и Звијер дрогирани бјежали од полиције

Небојша Томашевић
Мућа и Звијер дрогирани бјежали од полиције

Бањалука - Мустафа Хасанбашић, звани Мућа (41), из Тешња, који је пуцао на полицијску патролу и отео такси возило, те његов суграђанин Бењамин Ћостовић, звани Звијер (22), били су дрогирани када су бјежали након напада на добојске полицајце.

Против њих је Републичко тужилаштво недавно подигло оптужницу у којој се наводи да су у тренутку када их је 9. марта уочила полиција конзумирали спид и амфетамин. Како стоји у овом документу, они су стајали поред “голфа 5” у мјесту Главица код Добоја, гдје су конзумирали, али и препакивали наркотике ради даље продаје. Дрога је, наводи се, била Хасанбашићево власништво. У патроли су били полицајци Нермин С. и Алмир З, који су им пришли.

- Када је видио полицију, Хасанбашић, за којим је била расписана потјерница због избјегавања затворске казне, почео је да бјежи. Одбацио је торбу из које је извадио пиштољ, а у њој је оставио неколико пакетића спида. Полицајци су му наредили да стане, а он се окренуо и испалио хитац према њима - пише у оптужници.

Док је Хасанбашић бјежао, додаје се у оптужници, Ћостовић је пришао полицајцима и песницом ударио Нермина С, усљед чега је Нермин из пиштоља нехотице испалио хитац. Након тога, Ћостовић га је напао и покушао да му отме оружје, али су полицајци успјели да га савладају. Хасанбашић је побјегао и успио да дође до познанице у Добоју која је позвала такси за њега. Након доласка возила, Хасанбашић је таксисти Здравку Г. рекао да га вози у мјесто Приједел. Током вожње наишли су на полицијски пункт и Хасанбашић је пиштољем запријетио таксисти да га обиђе и не стаје. Када је видио да возилу прилази полицајац, он је таксисту истјерао и сјео за волан те побјегао. Полицајац Станко Ђ. је запуцао на возило, али је Хасанбашић отишао. Доласком у Рајчево на подручју Зеничко-добојског кантона изашао је из возила и кренуо пјешице, а откривен је у мјесту Палучак код Јабланице, гдје је ухапшен. Оптужница Хасанбашића терети за покушај убиства, принуду, недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја и неовлашћену производњу и промет дрога. Ћостовићу су на терет стављени помоћ починиоцу послије извршеног кривичног дјела, покушај убиства и спречавање службеног лица у обављању дужности.

Убио Италијана

Мустафу Хасанбашића је Врховни суд ФБиХ правоснажно осудио 2007. године на седам година робије јер је 1997. у Цириху убио Италијана Ђузепеа Сиду, да би потом извршио крађу, те побјегао. Бењамин Ћостовић није осуђиван, а против њега се воде два судска поступка због посједовања и омогућавања уживања дроге. Послије потврђивања оптужнице Републичко тужилаштво је затражило да им буде продужен притвор. Томе су се противили њихови адвокати Горан Нешковић и Дамир Спречо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана