Мркоњић Град: Претукли супружнике и отели 15.000 КМ

Н. Т.
Мркоњић Град: Претукли супружнике и отели 15.000 КМ

Бањалука - Свједок тужилаштва Свјетлана Тодоровић изјавила је у бањалучком Окружном суду да јој је бивши невјенчани супруг Драган Чулић признао да је заједно са Александром Јарићем, Зораном Дакићем и Витомиром Тицом опљачкао шверцера девиза Петра Ступара (84) у Мркоњић Граду.

Казала је то на почетку суђења овој четворици оптужених, које тужилаштво терети за разбојништво. Према оптужници, они су 17. децембра 2003. упали у кућу Ступара, претукли њега и његову супругу Деју Зељковић и отели 15.000 КМ. Тодоровићева је испричала да су ова четворица у ноћи пљачке били код ње у стану и дошаптавали се.

- Код мене су били до 23 часа и отишли. Чулић се вратио и пробудио ме, а са собом је донио неку одјећу. Испричао је да су одјећу украли од Петра Ступара. Одјећу је спалио у пећи - казала је Тодоровићева и додала да јој је Чулић пријетио да ово никоме не смије рећи. Опљачкани Петар Ступар у суду је казао да су га напала три или четири разбојника, али да не зна ко су, јер је била ноћ. Присјетио се да је један разбојник тукао њега, а други његову невјенчану супругу Деју, која се потом разбољела и након неколико година умрла.

- Током пљачке тај што ме тукао тражио је новац и пријетио да ће ме заклати. Када сам рекао да су паре сакривене у одијелу, покупили су моју одјећу и побјегли - испричао је Ступар.

Одбрана оптужене четворице истакла је да тужилаштво нема материјалних доказа да су они починили дјела за која се терете. Адвокати Милица Цвијановић и Смиљана Делић приговорили су и исказу свједока тужилаштва Свјетлане Тодоровић јер је, кажу, током истраге и у суду различито причала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана