Mrkonjić Grad: Pežo bez vozača pokupio djevojke

Nebojša Tomašević
Mrkonjić Grad: Pežo bez vozača pokupio djevojke

Banjaluka - Sanja Bilić (24) i Dušanka Miletić (25) iz Mrkonjić Grada povrijeđene su kada je na njih naletio "pežo 307" u ulici Sime Šolaje u Mrkonjić Gradu.

Nesreća se dogodila u subotu kada se "pežo" iz kojeg je vozač izašao otisnuo niz ulicu i udario u djevojke. Miletićeva je teško povrijeđena i ima prelom kuka, a Bilićeva je prošla sa lakšim povredama. Djevojkama je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja u Mrkonjić Gradu gdje su kazali da nisu životno ugrožene.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač "pežoa" Mladen Tomić (37) parkirao je automobil i otišao u sportsku kladionicu.

- Tomić je htio da uplati tiket pa je u žurbi zaboravio da podigne ručnu kočnicu. Parkirani automobil se otisnuo niz ulicu i naletio na djevojke koje su šetale. Djevojke nisu ni slutile da im se približava opasnost, jer im je "pežo" dolazio s leđa. Sreća u nesreći jeste to što automobil nije bio parkiran na većem uzvišenju pa nije dobio veliko ubrzanje, tako da ni udar nije bio silovit - rekao je izvor blizak istrazi i dodao da se automobil zaustavio na trotoaru.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu su istakli da je dežurni tužilac naredio uzimanje krvi od vozača kako bi bilo utvrđeno da li je bio pijan u vrijeme nesreće. Kazali su da je naređena i vanredna kontrola tehničke ispravnosti automobila kako bi utvrdili da li se sam pokrenuo zbog neispravnosti ili je u pitanju greška vozača.

Mještani ulice Sime Šolaje ispričali su da je pravo čudo što nije došlo do tragedije, jer je ulica strma i uvijek puna ljudi.

- Dobro je da na ulici nije bilo više pješaka i djece, jer bi posljedice sigurno bile mnogo gore - rekao je jedan od mještana koji je želio da ostane anoniman.

Policija

Iz Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad saopštili su da su pokrenuli istragu o nesreći.

- Do nesreće je došlo kada se vozilo samo pokrenulo, ali se uzroci još istražuju. Više detalja o tome za sada ne možemo reći dok se ne završi istraga - kazali su u mrkonjićkoj policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana