Мркоњић Град: Пежо без возача покупио дјевојке

Небојша Томашевић
Мркоњић Град: Пежо без возача покупио дјевојке

Бањалука - Сања Билић (24) и Душанка Милетић (25) из Мркоњић Града повријеђене су када је на њих налетио "пежо 307" у улици Симе Шолаје у Мркоњић Граду.

Несрећа се догодила у суботу када се "пежо" из којег је возач изашао отиснуо низ улицу и ударио у дјевојке. Милетићева је тешко повријеђена и има прелом кука, а Билићева је прошла са лакшим повредама. Дјевојкама је љекарска помоћ указана у Дому здравља у Мркоњић Граду гдје су казали да нису животно угрожене.

Према незваничним информацијама, возач "пежоа" Младен Томић (37) паркирао је аутомобил и отишао у спортску кладионицу.

- Томић је хтио да уплати тикет па је у журби заборавио да подигне ручну кочницу. Паркирани аутомобил се отиснуо низ улицу и налетио на дјевојке које су шетале. Дјевојке нису ни слутиле да им се приближава опасност, јер им је "пежо" долазио с леђа. Срећа у несрећи јесте то што аутомобил није био паркиран на већем узвишењу па није добио велико убрзање, тако да ни удар није био силовит - рекао је извор близак истрази и додао да се аутомобил зауставио на тротоару.

У бањалучком Окружном тужилаштву су истакли да је дежурни тужилац наредио узимање крви од возача како би било утврђено да ли је био пијан у вријеме несреће. Казали су да је наређена и ванредна контрола техничке исправности аутомобила како би утврдили да ли се сам покренуо због неисправности или је у питању грешка возача.

Мјештани улице Симе Шолаје испричали су да је право чудо што није дошло до трагедије, јер је улица стрма и увијек пуна људи.

- Добро је да на улици није било више пјешака и дјеце, јер би посљедице сигурно биле много горе - рекао је један од мјештана који је желио да остане анониман.

Полиција

Из Станице јавне безбједности Мркоњић Град саопштили су да су покренули истрагу о несрећи.

- До несреће је дошло када се возило само покренуло, али се узроци још истражују. Више детаља о томе за сада не можемо рећи док се не заврши истрага - казали су у мркоњићкој полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана