Motorom zakačio ivičnjak i poginuo

Sanja Amidžić
Motorom zakačio ivičnjak i poginuo

Banjaluka - Miroslav Holovati (52) iz Banjaluke poginuo je u ponedjeljak uveče kada je skuterom "aprilija" sletio s puta na Bulevaru vojvode Petra Bojovića u banjalučkom naselju Borik.

Nesreća se dogodila oko 19.30 časova na dijelu puta od Rebrovačkog mosta do servisa "Vidović" u pomenutom naselju.

Holovati je nakon nesreće davao znake života, ali je od zadobijenih povreda umro iste večeri u Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banjaluka.

Prema riječima očevidaca, pad motocikliste bio je stravičan.

- Išao je većom brzinom iz pravca Rebrovačkog mosta, kada je u jednom momentu točkom motora zakačio za ivičnjak saobraćajnog ostrva i izgubio kontrolu. Šverao je nekoliko metara, a potom udario u ivičnjak, odakle se odbio i udario u stub rasvjete. To je za njega izgleda bio koban udar - kazao je očevidac.

Dodao je da je motociklista pao pored stuba za rasvjetu, dok je motor, od jačine udara, odletio nekoliko metara niže i zadržao se na razdjelnom ostrvu između saobraćajnica.

- Motor se raspao, letjeli su dijelovi na sve strane. Odmah smo se okupili i pritrčali u pomoć povrijeđenom. Tada je davao znake života. Pozvali smo Hitnu pomoć, koja je brzo došla i odvezla povrijeđenog. Prizor je bio stravičan i prava je sreća da motor nije udario u automobil koji je nailazilo putem - rekao je očevidac.

Iz Doma zdravlja Banjaluka juče su rekli da je povrijeđeni muškarac preminuo od višestrukih povreda.

- Ljekari su pokušali sve da spasu život povrijeđenom motociklisti. Reanimacija je urađena brzo, ali zbog brojnih povreda koje je zadobio tokom pada, pacijent je preminuo u bolnici - kazali su u Domu zdravlja.

Iz Centra javne bezbjednosti su rekli da su uviđaj obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

- Po dojavi policija je odmah izašla na lice mjesta. Nakon obavljenog uviđaja o nesreći smo obavijestiti i dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka - kazali su u CJB Banjaluka.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu su rekli da u ovom slučaju tužilac nije izlazio na mjesto nesreće, jer je bio samo jedan učesnik koji je sam skrivio nesreću.

Statistika

Prema podacima Centra javne bezbjednosti Banjaluka, u saobraćajnim nesrećama na području ovog centra od početka godine poginulo je 29 osoba.

U tim nesrećama 81 osoba je teško, a 440 lakše povrijeđeno.

Posljednja nesreća u kojoj je stradao motociklista u Banjaluci dogodila se 5. maja u Karađorđevoj ulici, u naselju Lauš. Tada je život izgubio Banjalučanin Zoran Kojić (24), koji je motociklom "pjađo beverli 500" udario u automobil BMW.

 

Uviđaj

Nastradali je vozio motocikl iz pravca Rebrovačkog mosta prema "Vidović" servisu.

 

U jednom momentu točkom motora zakačio je ivičnjak saobraćajnog ostrva.

 

Izgubio je kontrolu, udario u ivičnjak, odakle se odbio i zabio u stub rasvjete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana