Мотором закачио ивичњак и погинуо

Сања Амиџић
Мотором закачио ивичњак и погинуо

Бањалука - Мирослав Холовати (52) из Бањалуке погинуо је у понедјељак увече када је скутером "априлија" слетио с пута на Булевару војводе Петра Бојовића у бањалучком насељу Борик.

Несрећа се догодила око 19.30 часова на дијелу пута од Ребровачког моста до сервиса "Видовић" у поменутом насељу.

Холовати је након несреће давао знаке живота, али је од задобијених повреда умро исте вечери у Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука.

Према ријечима очевидаца, пад мотоциклисте био је стравичан.

- Ишао је већом брзином из правца Ребровачког моста, када је у једном моменту точком мотора закачио за ивичњак саобраћајног острва и изгубио контролу. Шверао је неколико метара, а потом ударио у ивичњак, одакле се одбио и ударио у стуб расвјете. То је за њега изгледа био кобан удар - казао је очевидац.

Додао је да је мотоциклиста пао поред стуба за расвјету, док је мотор, од јачине удара, одлетио неколико метара ниже и задржао се на раздјелном острву између саобраћајница.

- Мотор се распао, летјели су дијелови на све стране. Одмах смо се окупили и притрчали у помоћ повријеђеном. Тада је давао знаке живота. Позвали смо Хитну помоћ, која је брзо дошла и одвезла повријеђеног. Призор је био стравичан и права је срећа да мотор није ударио у аутомобил који је наилазило путем - рекао је очевидац.

Из Дома здравља Бањалука јуче су рекли да је повријеђени мушкарац преминуо од вишеструких повреда.

- Љекари су покушали све да спасу живот повријеђеном мотоциклисти. Реанимација је урађена брзо, али због бројних повреда које је задобио током пада, пацијент је преминуо у болници - казали су у Дому здравља.

Из Центра јавне безбједности су рекли да су увиђај обавили припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука.

- По дојави полиција је одмах изашла на лице мјеста. Након обављеног увиђаја о несрећи смо обавијестити и дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука - казали су у ЦЈБ Бањалука.

У бањалучком Окружном тужилаштву су рекли да у овом случају тужилац није излазио на мјесто несреће, јер је био само један учесник који је сам скривио несрећу.

Статистика

Према подацима Центра јавне безбједности Бањалука, у саобраћајним несрећама на подручју овог центра од почетка године погинуло је 29 особа.

У тим несрећама 81 особа је тешко, а 440 лакше повријеђено.

Посљедња несрећа у којој је страдао мотоциклиста у Бањалуци догодила се 5. маја у Карађорђевој улици, у насељу Лауш. Тада је живот изгубио Бањалучанин Зоран Којић (24), који је мотоциклом "пјађо беверли 500" ударио у аутомобил BMW.

 

Увиђај

Настрадали је возио мотоцикл из правца Ребровачког моста према "Видовић" сервису.

 

У једном моменту точком мотора закачио је ивичњак саобраћајног острва.

 

Изгубио је контролу, ударио у ивичњак, одакле се одбио и забио у стуб расвјете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана