Motel Hum opet izgorio u požaru

Radmila Đević
Motel Hum opet izgorio u požaru

Foča - Motel rafting kampa "Hum" kod Foče ponovo je izgorio do temelja. Baš kao i lani 9. marta, kada je pretvoren u zgarište, ponovo je vatra progutala objekat u vlasništvu Dejana Milutinovića iz Beograda. Šteta je istovjetna - 100.000 evra.

Rekonstrukcija ovog luksuznog odmarališta poslije prethodne kataklizme bila je pri kraju. Međutim, vatra je izbila u ponedjeljak u popodnevnim časovima, dok su radnici koji su obnavljali ovaj objekat, najvećim dijelom izgrađen od drveta, bili na pauzi za ručak.

- Toga dana smo čistili okolinu i kupili smeće. Bili smo na ručku kada smo na vrhu dimnjaka primijetili plamen. Odmah smo pozvali vatrogasce i počeli da gasimo vatru koliko smo mogli. Međutim, zbog jakog vjetra vatrena stihija se širila velikom brzinom. Za tili čas sve je bilo u plamenu - kazao je menadžer rafting kampa "Hum" Ratko Stevanović i dodao da nema indicija da je požar neko podmetnuo.

Prema njegovim riječima, već za prvomajske praznike trebalo je da dođu prvi gosti.

- Ovih dana razgovaraću sa vlasnikom i nadam se da ćemo iznaći neko rješenje - zaključio je Stevanović.

Sa vatrom nisu mogli da se izbore ni fočanski vatrogasci.

- Na mjesto požara, koje je udaljeno oko 30 kilometara od grada, stigli smo za dvadesetak minuta. Vatra se brzo širila, jer je objekat od drveta. U prvi mah požar smo gasili sa jednom cisternom, ali je ubrzo stigla i druga cisterna Šumskog gazdinstva "Maglić". U toku gašenja vatre nestalo nam je vode. Gore nismo imali gdje da je natočimo, zbog čega smo išli do grada. Dok smo se vratili, vatra se proširila, tako da nismo uspjeli da spasimo objekat - kazao je komandir Teritorijalne jedinice Foča Radojica Mališ.

Još nije poznato šta je izazvalo požar, a u policiji nisu mogli govoriti o eventualnim uzrocima požara. O ovom slučaju obaviješten je dežurni tužilac, koji je naredio dalju istragu.

- Šta je uzrok požara još se utvrđuje. Povrijeđenih nije bilo, a pričinjena materijalan šteta biće naknadno utvrđena - kazali su u policiji.

Uzrok prošlogodišnjeg požara na motelu kampa "Hum" još nije rasvijetljen. Objekat je i tada izgorio skoro do temelja.

Radnici

Zbog požara su i mnogi radnici koji su bili angažovani na obnovi kampa "Hum" zabrinuti za svoj dalji angažman. Među njima i stolar Nebojša Erić iz Rogatice, koji za vlasnika ima samo riječi hvale.

- Gubi se i radno mjesto na ovaj način. Vlasnik je korektan prema svima nama, plaća sve uredno, došao sam ovdje stotinu kilometara da zaradim djeci hljeb, baš mi je žao kada vidim da mu se ovo dešava - kaže Erić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana