Mostar: Uhapšen kralj prevara iz Hrvatske

G. O.
Mostar: Uhapšen kralj prevara iz Hrvatske

Mostar - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Mostara uhapsili su poznatog hrvatskog prevaranta Radovana Štetića (55).

U SIPA su rekli, navodeći inicijale, da je Štetić priveden u utorak uveče na osnovu potjernice Interpola Zagreb, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja.

- Poslije kriminalističke obrade Štetić je u srijedu uveče predat Sudu BiH na dalje postupanje radi ekstradicije - rekli su u SIPA.

Oni su dodali da nastavljaju rad na ovom predmetu radi rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi sa boravkom Štetića i pružanjem mu utočišta na teritoriji BiH.

Štetića, kojeg hrvatski mediji nazivaju kraljem prevara, policija traži zbog suđenja koje mu se vodi pred Županijskim sudom u Zagrebu, zajedno sa Josipom Klemom. Prema optužnici, njih dvojica su pronevjerili 3,2 miliona kuna (više od 400.000 evra).

Štetić se sumnjiči da je za Klema pronalazio ljude, koji su zatim osnivali razna trgovačka društva. Tim trgovačkim društvima, odnosno ljudima koje je Štetić "postavio" na rukovodeća mjesta, "Klem sekjuriti" isplaćivao je novac za fiktivne usluge.

Nakon što novac bude isplaćen, Štetić ga je, kako se sumnja, podizao i vraćao Klemu. Na taj način pronevjerili su 3,2 miliona kuna.

Štetić je više puta hapšen zbog prevara, a krajem prošle godine osuđen je na tri godine zatvora zbog toga što je organizovao grupu od 15 ljudi koja se bavila prevarama i falsifikovanjem isprava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana