Mortus pijana udarila pješaka i pobjegla

N. B.
Mortus pijana udarila pješaka i pobjegla

Tuzla - E. T. (32) iz Živinica uhapšena je nakon što je pijana sa "alfa romeom" udarila pješaka H. M. (48) u ulici Bosne srebrene u Tuzli, pa pobjegla sa mjesta nesreće.

Tuzlanki su lisice na ruke stavljene nekoliko minuta nakon izazivanja saobraćajne nesreće u naselju Senjak, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imala 2,3 promila alkohola u krvi. Povrijeđeni pješak je zbrinut u bolnici u ovom gradu, nakon čega je pušten na kućno liječenje.

I u drugim gradovima u BiH pijane osobe su upravljale automobilima. D. R. (42) iz Doboja uhapšen je nakon što je pijan vozio "škodu", a prethodno je u ulici Jug Bogdana izazvao saobraćajnu nesreću sa materijalnom štetom.

Dobojlija je lišen slobode u utorak, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao više od dva promila alkohola u krvi. Nakon triježnjenja, pušten je da se brani sa slobode, a uručen mu je prekršajni nalog zbog ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja. I njegov sugrađanin M. M. (52) uhapšen je nakon što je sa 2,13 promila alkohola u krvi upravljao "golfom" u Barama kod ovog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana